Главно РС и матица

Дачић: „Косово“ више није чедо већ – проблем Запада, а позиције Србије јачају

ПОТВРДИО ДА ЋЕ СРБИЈА И ДАЉЕ РАДИТИ НА ПОВЛАЧЕЊУ ПРИЗНАЊА „НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА“
  • Поводом промоције књиге о Максу Лубурићу рекао: „Замислите Немачку у којој би се одвијале промоције књиге о управнику Аушвица или неких других логора или у Аустрији о Маутхаузену. Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској и наравно да се то увијек прелама на српско-хрватске односе“

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да не зна да ли је тачна информација да су САД прекинуле контакт са министром одбране Косова и наводи да је о томе сазнао из медија, али подсјећа да америчка администрација не гледа више на Косово као на „своје чедо“ већ покушава да буде објективна.

„Мислим да је то добро. Генерално, косовска спољна и унутрашња политика су у великој дефанзиви. Они више нису чедо Запада већ проблем. Они су препрека за мирно решавање на КиМ“, рекао је Дачић новинарима.

Каже да је, с друге стране, позиција Србије све јача.

„Људи имају разумевања за наше аргументе. Настављамо политику повлачења признања (независности Косова)“, рекао је Дачић.

Наставља се антисрпска хистерија у Хрватској

Дачић је оцијенио, коментаришући јучерашњи протест у Вуковару, да је очигледно да у Хрватској постоји притисак и велика експанзија десничарских странака и додао да се то прелама на српско-хрватске односе.

У Вуковару је јуче одржан протест због непроцесуирања ратних злочина на којем је затражено од представника власти да услови улазак Србије у ЕУ, а Дачић примјећује и да се тамо истовремено одржава и промоција књиге о Максу Лубурићу (управнику логора Јасеновац).

„Замислите Немачку у којој би се одвијале промоције књиге о управнику Аушвица или неких других логора или у Аустрији о Маутхаузену. Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској и наравно да се то увијек прелама на српско-хрватске односе. Тиме се наставља антисрпска хистерија која постоји“, рекао је Дачић новинарима у сједишту СПС гдје је одржана сједница Главног одбора странке.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар