Одабрано РС и матица

Дачић Рами: Призрен је био Душанова престоница – докле ћете фалсификовати историју?

ОДГОВОРИО НА ТВРДЊУ ПРЕМИЈЕРА АЛБАНИЈЕ ДА СЕ У ПРИЗРЕНУ „У ВАЗДУХУ ОСЈЕЋА АЛБАНСКА ИСТОРИЈА“
  • Поручио му: У ваздуху се данас у Призрену може осећати само етничко чисћење и геноцид над српским народом и идеја Велике Албаније. Докле ће албанским политичарима бити дозвољено фалсификовање историје?

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић упитао је, поводом изјаве албанског премијера Едија Раме, докле ће албанским политичарима бити дозвољено фалсификовање историје.

Еди Рама је посјетио Призрен и на свом Фејсбук налогу објавио фотографију са супругом и сином и написао да се „у ваздуху осјећа албанска историја“.

Дачић за Танјуг каже да Рама заборавља, превиђа или, како каже, намјерно прећуткује да је ријеч о главном граду Србије из времена цара Душана и Уроша у XIV вијеку, како су га вјековима звали царским градом или српским Цариградом.

Граду у коме је, подсјећа Дачић, до прије 24 године живјело више од 10.000 Срба, а у којем данас живи једва двадесетак.

– У ваздуху се данас у Призрену може осећати само етничко чисћење и геноцид над српским народом и идеја Велике Албаније. Докле ће албанским политичарима бити дозвољено фалсификовање историје? – упитао је Дачић.

Рама је на Фејсбуку написао: Призрен вам увијек пружа посебно задовољство. Албанска историја се осјећа у ваздуху који удишете и људи имају веома добру енергију гдје год да погледате.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар