РС и матица

Дарко Младић: Генералово стање је врло критично – веома је слаб

У ХАГУ ОЧЕКИВАНО ОДБИЈЕН ЗАХТЈЕВ ДА СЕ ПРЕБАЦИ У СРБИЈУ „НА ДАЉЕ ЛИЈЕЧЕЊЕ“
  • Генералов син: Постало нам је јасно зашто су одуговлачили са налазима. Јасно је да је то било због грешке љекара. Грешка је елементарна. Љекари у Хагу су погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге

ЗАХТЈЕВ да се генерал Ратко Младић пребаци на даље лијечење у Србију је одбијен, рекао је за РТРС његов син Дарко Младић који се синоћ вратио из Хага.

Навео је да љекари сматрају да му се стање поправља, као и да сматрају да могу добро да га опораве да би се вратио у ћелију.

– Ја немам повјерења у њихове докторе, али на њихову одлуку немамо право жалбе. Наставићемо да шаљемо љекаре и да реагујемо што је брже могуће на његове промјене – рекао је Дарко Младић.

Истакао је да је стање генерала врло критично и да је он веома слаб.

– Ми смо добили и детаље налаза када је пребачен у болницу и постало нам је јасно зашто су одуговлачили са тим налазима. Јасно је да је то било због грешке љекара. Грешка је елементарна – навео је Младић.

Он је објаснио да су генералу Младићу отказали бубрези, јер су љекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге.

Начелник Кардио-хирургије на УКЦ-у Никола Шобот, и раније је, приликом посјете генерала Младића, указивао на његово тешко здравствено стање.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар