РС и матица

Ђајић: Станивуковић показао да има непријатељски став према сопственом народу

ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ СРПСКА ПОСТАЛА ТАЛАЦ АГЕНЦИЈЕ ЗА ЛИЈЕКОВЕ И МЕДИЦИНСКА СРЕДСТВА БиХ
  • “Направио је /Станивуковић/ представу, страх и панику међу грађанима. Ово је удар на Клинички центар, то је смишљено. Удара преко Клиничког центра на Српску и Бањалуку”
  • “Ситуација је сложена. Није лако пронаћи кисеоник на свјетском тржишту, ни цистерне, ни боце, ни танкове. Данас смо договорили још једну цистерну са компанијом Месер, која нас је обавијестила да њихове количине не могу задовољити ни пола потреба Српске. Имамо проблем са набавком. Видјећемо да ли ћемо морати да тражимо помоћ од Свјетске здравствене организације!

ДИРЕКТОР Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да је Српска постала талац Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, а да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић показао да има непријатељски став према сопственом народу.

Ђајић је истакао да постоји проблем са набавком кисеоника и да оно што је урадио Станивуковић “може довести до жртава”.

“Направио је /Станивуковић/ представу, страх и панику међу грађанима. Ово је удар на Клинички центар, то је смишљено. Удара преко Клиничког центра на Српску и Бањалуку”, рекао је Ђајић за РТРС.

Он је додао да су здравствени радници веома забринути и огорчени на Станивуковића који је показао “болесне амбиције”.

“Ситуација је сложена. Није лако пронаћи кисеоник на свјетском тржишту, ни цистерне, ни боце, ни танкове. Данас смо договорили још једну цистерну са компанијом Месер, која нас је обавијестила да њихове количине не могу задовољити ни пола потреба Српске. Имамо проблем са набавком. Да ли ћемо морати ово да дижемо на виши ниво, да тражимо помоћ од Свјетске здравствене организације /СЗО/ – видјећемо”, рекао је Ђајић.

Ђајић је рекао и да градоначелник Бањалуке уопште не ради свој посао, него тражи спектакле, као и да је прво хтио “заврнути” кисеоник пацијентима УКЦ-а, а послије тога их “оставити без хране”.

Ђајић је нагласио да никада није било тровања пацијената храном.    

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар