РС и матица

Ђурђевић Стаменковски: Девети јануар ће се празновати и више и боље него досад

НАГЛАСИЛА ДА СВЕТКОВАЊЕ СРЕТЕЊА НА НА КОЈИ НАЧИН НЕЋЕ УМАЊИТИ ЗНАЧАЈ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • „Оптуживати Додика да је елиминисао 9. јануар чије је светковање био спреман да плати и политичким опстанком, каријером и животом – заиста је непримерено и банално“

ВЕОМА је значајно што ће се Сретење у Српској светковати и то ни на који начин не умањује значај 9. јануара који ће се празновати, верујем и више и боље него што је то било претходних година, рекла је министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.

Драгоцјено је, додаје она, то што су Република Српска, њен предсједник Милорад Додик и Влада донијели одлуку да уврсте у агенду Сретење као један од празника који ће у Српској бити обиљежаван.

– Оптуживати Додика да је елиминисао 9. јануар чије је светковање био спреман да плати и политичким опстанком, каријером и животом је заиста непримерено и банално. Свесрпски сабор није завршен 8. јуна, он је тек почео и све што будемо радили ићи ће у правцу тога да и даље трасирамо пут за остварње наших националних циљева – навела је она.

Истакла је да је сарадња Српске и Србије реалност.

– Баш као што је реалност другачији састав Европског парламента, као и другачији исход гласања у Генералној скупштини УН-а од онога који је био планиран. Жао ми је што неки ту реалност не препознају, што неки не желе да иду у корак са будућношћу, али ми се нећемо освртати за оним што је прошло, него заједничким снагама, као једна породица градићемо вријеме које је пред нама и пројектовати заједничку будућност у том времену, поштујући све друге народе – рекла је она.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар