Главно РС и матица

Ђурић: Ако Срби ухапшени у Гњилану не буду пуштени до ноћи – задуго неће бити дијалога

НАГЛАСИО ДА НЕ ГОВОРИ САМО СВОЈЕ ИМЕ ЈЕР ПРЕНОСИ И „ВУЧИЋЕВУ ПОРУКУ“
  • Косовска полиција“ ухапсила начелника Косовско-поморавског округа Радована Стојковића, директора Филијале НСЗ Јована Денића, као и Ненада Стојановића, припадника Војске Србије, који живи на КиМ, а ради у Врању. Ухапшени су и браћа Александара и Предраг Ђорђевић, један активни и један пензионисани припадник МУП

УКОЛИКО петорица ухапшених у општини Гњилане до вечерас не буду ослобођени, дијалога неће бити „за дуго времена”, поручио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је истакао да је то и порука предсjедника Србије Александра Вучића, као и да су представници Европске уније већ обавијештени о томе, али да још нема никаквог одговора.

Ђурић је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да је косовска полиција ухапсила у општини Гњилане начелника Косовско-поморавског округа Радована Стојковића, директора Филијале НСЗ Јована Денића, као и Ненада Стојановића, припадника Војске Србије, који живи на КиМ, а ради у Врању.

Такође, ухапшени су и браћа Александара и Предраг Ђорђевић, један активни и један пензионисани припадник МУП.

„Напад је извршен на бруталан начин, по опробаном сценарију албанских екстремиста, потпуно супротно свему што је договорено на последњем састанку Вучића и Федерике Могерини, када је јасно и недвосмислено договорено да се овакве ствари неће дешавати, а Албанци преузели обавезу да ће се према нашим људима опходити са поштовањем, што је присуством гарантовала и Могерини”, рекао је Ђурић.

Како је рекао, петорица Срба су ухапшена због вербалног деликта и то у тренутку када се у Лондону састају премијери региона, да разговарају о миру.

„Једини њихов грех је што су се вербално супротставили формирању војске Косова”, рекао је Ђурић.

Шиптари под притиском ослободили сву петорицу ухапшених

ПЕТОРИЦА Срба, које су припадници специјалних снага косовске полиције ухапсили јутрос, ослобођени су нешто послије 12 сати, преноси РТС.

Браћа Александар и Предраг Ђорђевић из села Беривојце у Косовској Каменици, која су била међу јутрос ухапшеним, пуштена су на слободу након што су дали изјаве у полицијској станици у Каменици.

„Били смо осумњичени да смо подривали уставни поредак Косова и претили српским припадницима Косовских безбедносних снага. Ми смо то демантовали, а они нису пронашли ништа што би нас теретило, тако да смо пуштени кућама”, рекао је за РТВ Пулс Александар Ђорђевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар