Одабрано РС и матица

Ђурић: Писмом Вучићу – Пацоли се обратио на праву адресу јер је Србија и држава Албанаца

ПОРУЧИО МУ: „НИ У ВАШЕМ ПИСМУ НИ У ВАШИМ ДЕЛИМА НИКАКВЕ ДОБРЕ ВОЉЕ – НЕМА“
  • „Уместо што пишете саставе за зидне новине, покушајте да барем на тренутак будете на висини историјске улоге која вам је очигледно сасвим неоправдано припала. Од вашег бесмисленог завитлавања и отворених писама неће бити боље ни Албанцима ни Србима на Косову и Метохији”

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић одговорио је представнику привремених приштинских институција Беџету Пацолију на отворено писмо упућено предсједнику Србије Александру Вучићу, поручивши да је Србија и држава Албанаца, те да поздравља то што се лидер Алијансе за боље Косово коначно обраћа на праву адресу, преноси Танјуг.

У одговору објављеном на свом Фејсбук профилу, Ђурић у 15 тачака упозорава на озбиљност тренутка и посљедице које, како каже, може имати Пацолијево малициозно поигравање животима и судбинама стотина хиљада људи.

„Уместо што пишете саставе за зидне новине, покушајте да барем на тренутак будете на висини историјске улоге која вам је очигледно сасвим неоправдано припала. Од вашег бесмисленог завитлавања и отворених писама неће бити боље ни Албанцима ни Србима на Косову и Метохији”, упозорио је Ђурић Пацолија за случај да размишља о томе да упути још неко бизарно отворено писмо званичницима Србије која је и држава Албанаца на Косову и Метохији.

Позвао је Пацолија да се сјети Ђурађа Кастриотија Скендербега, Есада Паше Топтанија и других који су, како је навео, са Србима и Србијом гајили односе поштовања и разумијевања.

Ђурић са жаљењем констатује да је Пацоли већ у наслову писма открива своју неискреност, називајући то писање „писмом добре воље“.

„Ни у вашем писму, ни у вашим делима никакве добре воље нема. Због ваших притисака, претњи и свакодневних лажи ваших колега сам, као и велики део мојих сународника, посебно Срба на Косову и Метохији, веома лоше воље. Тако вам и одговарам, искрено, али како заслужујете”, навео је Ђурић.

Његово писмо Пацолију је, каже Ђурић, писмо лоше воље, јер нико озбиљан не може бити одобровољен начином на који се приштинска привремена администрација поиграва са судбином и албанског и српског народа на Косову и Метохији.

„Ја ћу вас, управо због тога што више и искреније марим за добробит становника Косова и Метохије, подсетити зашто сте ви и ваши саборци из шуме некредибилни саговорници и највећа претња стабилности региона”, навео је Ђурић и додао да приштинска администрација систематски чини све да уништите дијалог са Београдом и сваку шансу да се до помириња два народа дође на миран и цивилизован начин.

Ђурић даље наводи, како истиче, само неке од доказа неодговорности и превртљивости привремених приштинских институција.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар