РС и матица

До 300 Куртијевих специјалаца са оклопним возилима упало у српску Митровицу

НАПЕТО ЈЕ, ГРАЂАНИ СЕ ОКУПЉАЈУ ПО УЛИЦАМА – ЗАСАД БЕЗ ИНЦИДЕНАТА
  • Дио града у близини три солитера је бокиран, а грађани узнемирени због информација да су по ободима града распоређене специјалне јединице косовске полиције

ИЗМЕЂУ 200 и 300 косовских специјалаца до зуба наоружаних пјешице је, у пратњи бројних оклопних возила, ушло вечерас из правца јужне у сјеверни дио Косовске Митровице.

Специјалци су се упутили у правцу Бошњачке махале, сазнаје Танјуг.

Грађани Сјеверне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава посљедњих дана, напето је, али без инцидената.

Косово онлајн наводи да су током вечери бачене и двије шок бомбе, али засад нема више информација о томе.

Дописник Радио Београда Иван Миљковић каже да је у Сјеверној Косовској Митровици мирно, али напето.

У близини Техничке школе окупило се стотинак грађана. Они су ту јер су узнемирени послије информације да је велики број специјалаца ушао у сјеверни део града. Чекају да виде како ће се ситуација даље развијати.

Дописник Радио Београда је у јужном дјелу Митровице, у тамошњој полицијској станици, примјетио два паркирана возила за разбијање демонстрација са воденим топовима, а у Бошњачкој махали две групе од десетак ненаоружаних полицајаца који су посматрали ситуацију.

Дио града у близини три солитера је блокиран, а грађани узнемирени због информација да су по ободима града распоређене специјалне јединице косовске полиције.

Косовска полиција саопштила је да ће у наредним данима повећати своје присуство на сјеверу Косова и додала да су „одржавање јавног реда, гарантовање безбједности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике, међу њеним главним циљевима“, преноси Газета експрес.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић најавио је конференцију за новинаре у 23 сата.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар