РС и матица

Додик: Ако Шмит наметне закон о имовини, Народна скупштина ће одмах прогласити независни статус Српске

ПУНО ЈЕДИНСТВО НА САСТАНКУ ПРЕДСТАВНИКА ИНСТИТУЦИЈА РС, ЛИДЕРА СТРАНАКА И КАДРОВА РС У БиХ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК нагласио да је Република Српска способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, а да ће о утврђеним ставовима бити обавијештене структуре Уједињених нација, ЕУ и земаља пријатеља Српске
  • ДОДИК: Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и да је непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР

Извор: РТРС

СРПСКА је способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, рекао је предсједник Српске Милорад Додик након одржаног састанка са са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

На састанку је потврђено потпуно јединство.

– Потпуно одбацујемо оптужницу која је потврђена против предсједника Српске и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића – рекао је Додик.

На састанку смо, каже Додик, поновили да Шмит није легалан високи представник, као и да одбацујемо сваку његову активност по било ком питању.

– Сматрамо да треба на дневни ред ставити све наметнуте законе високих представника – поручио је Додик.

Уставни суд је, каже Додик, по питању имовине био политички инструментализован и ми одбијамо такве одлуке.

Поручио је да уколико Шмит наметне закон о имовини, одржаће се сједница Народне скупштине и одмах након тога прогласити независни статус Републике Српске.

– Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и да је непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР – рекао је Додик.

Нагласио је да је на састанку договорено да се у наредних неколико дана о донесеним закључцима обавијесте структуре Уједињених нације, ЕУ и земље пријатељи Српске.

Истакао је да је безбједносна ситуација стабилна и она ће остати таква.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар