РС и матица

Додик и Вулин: Вјежба Војске Србије и ОС БиХ на Мањачи била би добра у сваком погледу

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: СРБИЈА МОЖЕ И ОДУСТАТИ ОД МОРАТОРИЈУМА НА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ
  • Милорад ДОДИК поводом најаве високог представника да ће тражити да против њега буду уведене санкције: Валентина Инцка више нико не узима за озбиљно. Позивам га да ме смијени. Он треба да ускоро оде, па покушава да се додвори Сарајеву, а ја ћу остати у политици док год ме народ буде бирао
  • „Већ десет година – нагласио је предсједавајући Предсједништва БиХ – не читам испразне коминикеје Савјета за спровођење мира који служе само као занимација народу... Вратите Босну каква је била (у Дејтонском споразуму) и нећемо имати проблем с њом

ПЛАНИРАНА вјежба Војске Србије и Оружаних снага БиХ на Мањачи би допринијела разумијевању и регионалној безбједности, рекли су Александар Вулин, министар унутрашњих послова Србије и Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, након састанка у Бањалуци.

Они су истакли да ће Србија и РС наставити сарадњу на свим пољима те да ће Србија наставити да помаже РС.

Вулин је нагласио да је Србија након сусрета Вучића с Трампом најавила мораторијум на одржавање свих вјежби са свим странама, али да Влада Србије може да донесе одлуку да се тај мораторијум не продужи.

Додик је захвалио Србији и Вучићу на подршци РС.

Високог представника Валентина Инцка више нико не узима за озбиљно, ја га позивам да ме смијени, рекао је Додик, одговарајући на молбу новинара да прокоментарише Инцкову најаву да му треба увести санкције.

Додик је рекао да Инцко ускоро треба да напусти позицију високог представника и да покушава да се у Сарајеву додвори тамошњој политичкој сцени.

„Њега нико не узима за озбиљно. То је један шерет који покуашва да буде озбиљан пошто зна да му је дошао крај. Ниједну одлуку ОХР-а Република Српска већ десет година није објавила у свом Службеном гласнику. Инцко је смијешна фигура која испуњава очекивања политичког Сарајева. Не мислим мијењати своју политку а остајем да се бавим политиком све док ме народ не престане бирати. Изазивам га да ме смијени“, рекао је Додик.

Рекао је да већ десет година не чита „испразне коминикеје“ Савјета за спровођење мира, те да они служе само као занимација народу.

Нагласио је да Срби немају проблем с БиХ ако је она у складу с Дејтонским споразумом, додавши да конвенција о људским правима, која се налази у Уставу БиХ, омогућава народима право на самоопредјељење, а да је то право дато Албанцима на Косову који нису имали статус народа.

Вратите Босну каква је била (у Дејтонском споразуму) и нећемо имати проблем с њом“, рекао је Додик и нагласио да су доласком нове администрације у Америци појединци охрабрени да се овако понашају.

Што се тиче санкција, индиректно је нагласио да не постоји сагласност у ЕУ да се оне уведу, и да Инцко то зна.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар