РС и матица

Додик: Ми смо један народ – Срби хоће своје државе и да живимо у миру

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ГОВОРИО НА БЕОГРАДСКОМ СКУПУ „СРБИЈА НАДЕ“
  • „Онима што су уперени против Србије и српског народа, једнако и против Републике Српске, дошао сам да поручим да им је џаба. Дошао сам да у име Српске да подржим Србију, која је изабрала Александра Вучића за предсједника“

МИ СМО један народ који хоће да живи у миру и неће дозволити да нас поново увуку у сукобе, данас смо са нашом браћом и сестрама на КиМ и посвећени Србији коју предводи Александар Вучић, рекао је на скупу „Србија наде“ предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Србија и српски народ данас тугују за страдањем дјеце – рекао је Додик.

Додик истакао да је дошао на скуп да подржи Србију.

– Наша туга је наш начин да будемо још јачи. Онима што су уперени против Србије и српског народа, једнако и против Републике Српске, дошао сам да поручим да им је џаба.

Дошао сам да у име Српске да подржим Србију, која је изабрала Александра Вучића за предсједника. Република Српска је загледана у Србију и овдје су многи да покажу да смо заједно, да смо један народ – навео је Додик.

Истакао је да Срби неће сукобе.

– Срби хоће своје државе, хоћемо да живимо у миру и нећемо дозволити да нас поново увуку у сукобе. Данас смо и уз браћу на Косову. Давно смо научили да слободе нема без своје државе, зато је важно да будемо уз Србе на Космету – истакао је Додик.

„Скуп је показао да Србији нико ништа не може када се уједини“

СКУП „Србија наде“ је показао да Србији нико ништа не може када се уједини, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, након вечерашњег скупа у Београду.

– Скуп је био масован, пун енергије. Грађани су цијело вријеме на пљуску остали, да буду дио јединственог програма – рекао је Додик.

Додаје, да ни невријеме, ни киша не може ништа, када се Србија уједини.

– Важно је да Србија нема подјела, али нема сумње да неки то желе. Наравно, Србија тренутно тугује, због невине дјеце, која нису крива. Из ове туге, произлази снага, да Србија и српски народ буду јаки – каже Додик.

На питање везано за немиле данашње сцене на Космету, Додик је додао да је то неприхватљиво.

– Замислите да су признати избори на сјеверу Космету, а изашло три одсто грађана и они кажу да је то у реду. Још спроводе и силу, над огромном масом људи. Предсједник Србије Александар Вучић је вечерас врло јасно рекао да нико неће отјерати Србе, а да ће сваки покушај насиља да се њима нанесе зло бити осуђен – истакао је Додик.

Председник Српске је наступ на скупу завршио ријечима: „Нека живи Србија, нека живи Република Српска, нека живи Русија!“

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар