РС и матица

Додик: Моћ Војске Србије изазива понос и код Срба који не живе у Србији

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПРИСУСТВОВАО ВЈЕЖБИ „ВЕК ПОБЕДНИКА“ НА ПЕШТЕРУ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Србија мора да има моћне оружане снаге да би се сачувао мир, што и код Срба који не живе у Србији изазива понос.

Додик, који је присуствовао једном дијелу војне вјежбе „Век победника“ на Пештеру, пожелио је у обраћању да на овом простору трајно влада мир.

Он је честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу, начелнику Генералштаба Милану Мојсиловићу, официрима и војницима и Влади Србије на изанредној вјежби.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је пресрећан оним што је данас видио на показаним војним вјежбама Војске Србије, те указао да се ради на унапређењу војске да свако размишља какав би одговор био у случају евентуалног напада на Србију.

„Ово радимо да бисмо могли да сачувамо слободу и независност земље и да имамо мир“, рекао је Вучић.

Он је најавио да у првој половини идуће године стиже још оружја за Војску Србије.

Вучић је истакао да су данас изведена захтјевна бојевна гађања, да није било никаквих несрећа, те да су припадници Војске Србије обавили посао на изванредан начин.

Војној вјежби на Пештеру присуствовале су премијери Србије Ана Брнабић и Републике Српске Жељка Цвијановић, те министри у Влади Србије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар