РС и матица

Додик: Нека млади парови лако доносе одлуку о рађању дјеце – имаће подршку Српске

ФУДБАЛСКИ ВЕТЕРАНИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И БОРЦА (3:0) ОДИГРАЛИ ХУМАНИТАРНУ УТАКМИЦУ У БАЊАЛУЦИ
  •  „Пружићемо подршку породици, младима у репродуктивној фази да рађају дјецу, да знају да их чека одговорно друштво, које ће им обезбиједити и за наредних неколико година учинити да предшколско образовање буде што јефтиније, односно бесплатно

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је присуствовао хуманитарној утакмици на градском стадиону у Бањалуци између ветерана Борца и Црвене звезде, истакао је да је ово прилика да се људи окупе око дивне идеје повећања наталитета у Републици Српској.

„Друштво има осјећај и потребу да скрене пажњу на проблем рађања и да подстакне све људе, мајке, прије свега, да доносе лаке одлуке у том погледу, рачунајући на општедруштвену подршку“, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да је ова утакмица дио укупних напора који се улажу у Српској и захвалио предсједнику фондације „Дјеца нам се рађала“ Влади Ђајићу и његовом тиму који су осмислили овакве активности и данас скренули пажњу и дали допринос промоцији ове идеје.

Додик је напоменуо да актуелна власт покушава да направи једну одговорну и систематску пронаталитетну политику.

„Морамо да кренемо од најмањег узраста, од тога да прије свега пружимо подршку породици, младима у репродуктивној фази да рађају дјецу, да знају да их чека одговорно друштво, које ће им обезбиједити и за наредних неколико година учинити да предшколско образовање буде што јефтиније, односно бесплатно“, навео је Додик.

Он је додао да ће се настојати да се помогне младим брачним паровима у рјешавању стамбених кредита, запошљавања и стандарда уопште.

Додик је поручио да треба имати велику породицу, да је то једино што је важно у старијим годинама, те напоменуо да он има шесторо унучади.

„Сваки дан прва моја интересовања су како су они, како је у школи, вртићима, јесу ли здрави“, додао је Додик.

Првом ревијалном утакмицом – између екипа љекара Универзитетског клиничког центра и новинара „Седма сила“ (2:0) на градском стадиону у Бањалуци данас је званично почела кампања „Дјеца нам се рађала“, у организацији истоимене фондације, с циљем подизања свијести о значају повећања наталитета у Републици Српској.

Утакмица ветерана Црвене звезде и бањалучког Борца

Црвено-бијели дрес су обукле легенде попут Драгана Џајића, Владимира Петровићa Пижона, Јована Аћимовића, Станислава Карасија, Милоша Шестића, Душана – Дулета Савића, Здравка Боровнице, браће Милка и Бошка Ђуровског, Жељка Бувача, Дамира Шпице… У овом мечу побједу су однијели легенде Црвене звезде резултатом 3:0.

Након утакмице, посјетиоци су уживали у наступима Тропико бенда, Маринка Роквића и Марка Роквића.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар