РС и матица

Додик: Си Ђинпинг поручио да Србија и српски народ могу да рачунају на потпуну подршку НР Кине

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПРИСУСТВОВАО СВЕЧАНОМ РУЧКУ ПРИРЕЂЕНОМ КИНЕСКОМ ЛИДЕРУ
  • Милорад ДОДИК: Ми у Српској реализујемо много пројеката са Кином вриједности преко милијарду и 800 милиона евра. Кина има разумијевање за такве послове

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да долазак предсједника Кине Си Ђинпинга у Београд представља велики догађај за Србију и Србе у цјелини.

Кина гаји велико пријатељство према Србији и пружа велику подршку српском народу, рекао је Додик данас у Београду гдје је присуствовао свечаном ручку поводом доласка кинеског предсједника.

Он је нагласио да је Си Ђинпинг један од најважнијих и најутицајнијих људи свијета, те да су од њега данас могли чути да ће кинески и српски народи бити партнери у заједничкој будућности.

– Ми у Српској реализујемо много пројеката са Кином вриједности преко милијарду и 800 милиона евра. Кина има разумијевање за такве послове – нагласио је Додик.

Он је додао да је посјета кинеског предсједника велики дипломатски успјех Србије, прије свега предсједника Александра Вучића.

– Западна пропаганда је направила причу да је сарадња и пословање са Кинезима веома тежак посао. Ако је то тако, зашто је јуче предсједник Француске Емануел Макрон баш желио са Кином да прави стратешко партнерство – упитао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је Си Ђинпинг поручио да Србија и српски народ могу да рачунају на потпуну подршку НР Кине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар