Главно РС и матица

Додик: Срби у Оружаним снагама БиХ раде тежак посао очувања интереса српског народа

ПРИЈЕМ У БАЊАЛУЧКОЈ КАСАРНИ „КОЗАРА“ ПОВОДОМ ПРАВОСЛАВНОГ БОЖИЋА
  • Предсједник Републике Српске: Ту се покушава извршити доминација Муслимана и Запада
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Задовољни смо сарадњом са представницима Срба у Оружаним снагама. Ово празновање треба да послужи за слање порука мира свима
  • Замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар ГОГАНОВИЋ: Обичаји Срба су од давнина прослављани у касарнама. Ми Срби у систему одбране наставили смо ту праксу, како бисмо сачували нашу традицију и обичаје. Прошла година била је изазовна, али смо се изборили. Ми не желимо звецкање оружјем, ми инсистирамо да се поштује Дејтон

ПОВОДОМ православног Божића у касарни „Козара“ одржан је пријем, са којег је послата порука мира, те очувања традиције и обичаја.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је овај Божићни пријем посвећен Србима у Оружаним снагама БиХ.

– Они раде тежак посао очувања интереса српског народа. Ту се покушава извршити доминација Муслимана и Запада. Данас смо овдје да обиљежимо све наше празнике од Божића до Дана Републике. Захвалан сам свим припадницима који су на Дан Републике били с нама. Српска ће увијек стајати уз њих и зато сам данас са њима – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић додала је да је празнично вријеме, вријеме лијепих порука.

– Задовољни смо сарадњом са представницима Срба у Оружаним снагама. Ово празновање треба да послужи за слање порука мира свима – нагласила је Цвијановићева.

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије истакао је да свјетлост Христовог рођења сија за срце сваког човјека.

– Мир био међу свима – додао је епископ Сергије.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да су се обичаји Срба од давнина прослављали у касарнама.

– Ми Срби у систему одбране наставили смо ту праксу, како бисмо сачували нашу традицију и обичаје. Прошла година била је изазовна, али смо се изборили. Ми не желимо звецкање оружјем, ми инсистирамо да се поштује Дејтон – да се све постиже договором три народа – наводи Гогановић.

Пријем су организовали Гогановић и Канцеларија православног душебрижништва тог министарства, те Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук.

Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук је постројен дочекао званичнике Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар