РС и матица

Додик: Сваки човјек у Српској снагу војне моћи Србије доживљава и као – снагу за Српску

СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ СРБИЈЕ ОБИШАО ЈЕДИНИЦЕ РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА И ПВО СРБИЈЕ У БАТАЈНИЦИ
  • Милорад ДОДИК: Подржавамо и веома смо задовољни напретком који Србија показује и веома смо загледани у Србију. Све што Србија успијева, то је некако и наше… Ми перцептивно у Републици Српској немамо никакво повјерење у некакве структуре које се развијау у БиХ. Ми смо згурани у неку вјештачку творевину која се зове Оружане снаге БиХ
  • Александар ВУЧИЋ: У сложеним регионалним околностима Србија мора да се наоружава и модернизује своје борбена оруђа. Ми морамо, као једина војно неутрална земља, да будемо још јачи. Набавкићемо и ловце „Рафал“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик обишао је данас заједно са предсједником Србије Александром Вучићем јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије у Батајници.

Додик је рекао да је дивно свједочити свеопштем напретку Србије – како на економском и инфраструктурном, тако и на безбједносном и сигурносном плану.

Он је рекао да се Република Српска радује сваком напретку Србије, изразивши задовољство што је данас пратио вјежбу.

– Подржавамо и веома смо задовољни напретком који Србија показује и веома смо загледани у Србију. Све што Србија успијева, то је некако и наше – истакао је Додик.

Он је нагласио да је Србија способна да брани своје небо и своју територију и да је у перцепцији сваког човјека у Републици Српској снага војне моћи Србије – снага за Српску.

– Ми перцептивно у Републици Српској немамо никакво повјерење у некакве структуре које се развијау у БиХ. Ми смо згурани у неку вјештачку творевину која се зове Оружане снаге БиХ – рекао је Додик.

Обиласку су присуствовали највиши званичници Војске Србије.

Вучић је рекао да у сложеним регионалним околностима Србија мора да се наоружава и модернизује своје борбена оруђа.

– Ми морамо као једина војно неутрална земља да будемо још јачи – рекао је он и најавио набавку „Рафала“.

Вучић је најавио да ће 12. априла бити одржана велика војна вјежба на Пештеру и рекао да ће он и Додик заједно да присуствују промоцији најновијих достигнућа српске намјенске индустрије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар