Главно РС и матица

Додик, Вишковић и Цвијановић положили вијенце на Спомен-крст на Братуначком гробљу

У СРЕБРЕНИЦИ СЈЕДНИЦА ВЛАДЕ РС КОЈОЈ ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ И ДОДИК И СРПСКИ МИНИСТРИ У СМ
  • Милорад ДОДИК: Резолуцијом се српском народу покушава наметнути колективна кривица. Наравно, колективне одговорности нема. Како је могуће да се у Уједињеним нацијама проглашава дан сјећања, ако је неко индивидуално чинио злочин? То није забиљежено у свјетској историји

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић положили су данас вијенце на централни спомен-крст на братуначком гробљу.

Вијенце су положили и министри у Влади Републике Српске, српски министри у Савјету министара, као и делегације града Зворника, општине Братунац и осталих локалних заједница из Средњег Подриња.

Додик је рекао да су данас дошли у Братунац и Сребреницу како би скренули пажњу на историјску неправду учињену српском народу.

– На чињеницу коју моћни у свијету и наше комшије потпуно занемарују, а то је да је у злочинима које је починило муслиманска структура на овим просторима страдало 3.500 Срба и да за те злочине нико није одговарао – истакао је Додик након полагања вијенаца.

Додик је истакао и да су данас у Сребреници јер је у Генералној скупштини УН иницирано доношење резолуције у којој се покушава Србима наметнути колективна кривица.

– На један скривен начин, који је веома лукаво смишљен, како би се кроз историју обиљежавао дан наводног геноцида у Сребреници, а то не подразумијева, наравно, чињеницу страдања Срба на овим просторима – рекао је Додик.

Он је нагласио да је прича о Сребреници од почетка лажно конструисана.

– Прича да је убијено 8.300 припадника бошњачког народа је потпуна лаж. Све ове године нису успјели да докажу да постоји тај број. Морам рећи да нам је жао за сваку жртву и бошњачку, а српску поготово. Боли нас неправда и немогуће је да су озбиљни људи свијета прихватили овакву лакрдију – рекао је Додик.

Он каже да се резолуцијом српском народу покушава наметнути колективна кривица.

– Наравно, колективне одговорности нема. Како је могуће да се у Уједињеним нацијама проглашава дан сјећања, ако је неко индивидуално чинио злочин. То није забиљежено у свјетској историји – нагласио је Додик.

У Средњем Подрињу и Бирчу у Одбрамбено-отаџбинском рату убијено је 3.267 Срба.

Након полагања вијенаца, Додик и Вишковић разговараће са начелником Сребренице Младеном Грујичићем.

У Сребреници ће данас бити одржана сједница Владе Републике Српске, у присуству предсједника Републике Српске, министара из Српске у Савјету министара, као и начелника и градоначелника локалних заједница са подручја Бирча и Подриња.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар