РС и матица

Додик: За Србе је мир једина опција, али то не значи да се нећемо бранити

БРАТУНАЦ: ОБИЉЕЖЕНО СТРАДАЊЕ СРБА СРЕДЊЕГ ПОДРИЊА И РЕГИЈЕ БИРАЧ
  • Предсједник РС је увјерен да ће БиХ пропасти, јер не признаје српске жртве: Можемо живјети у миру, али то не значи да ћете ишта од Српске узети. Мало вам је то што имате. Република Србија и Српска су окосница оног што је наш српски народ

ЗA НАС Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на обиљежавању страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач.

– Хвала вам што на овај начин не дозвољавамо да се заборави, јер други желе да то тако буде, Да нестане сјећање на страдале Србе – истакао је Додик.

Додао је да су Србе највише убијали, на њихове највеће празнике.

– Увијек су у нама видјели кривце. Зар је кривац био дјечак који се у своје село вратио по свог пса, па га заклали? Након 27. година његово тијело је пронађено у масовној гробници. За убиство дјетета ниједна казна није довољна, а камо ли десет година. Многи нису дочекали ни такво признање. Мало је кућа у Подрињу, које у протеклом рату нису завили у црно. Нису бирали, све је ишло по реду, онако како су злочинци хтјели. Упадали су у село, палили, њихове комшије, које су имале усађену мржњу према Србима, не само да их убију, него да своју мржњу испоље на њима – додао је Додик.

Додао је да је Свесрпски сабор прекретница у свему, те да није било предсједника Србије Александра Вучића, на овом плану се ништа не би десило.

– За нас Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити – упозорава Додик.

Напомиње, да данас Срби и у Републици Српској и Србији, треба да се окупе око Вучића, те да полако, али жустро реагујемо на догађаје.

Додик додаје да је увјерен да ће БиХ пропасти, јер не признаје српске жртве.

– Можемо живјети у миру, али то не значи да ћете ишта од Српске узети. Мало вам је то што имате. Република Србија и Српска су окосница оног што је наш српски народ – додао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар