РС и матица

Ердоган Вучићу: Подржаћу сваки договор који постигну Срби и Албанци

ПРЕДСJЕДНИК СРБИЈЕ 29. ОКТОБРА У ИСТАНБУЛУ - ТУРСКИ ЛИДЕР 2019. У ВИШЕДНЕВНОЈ ПОСЈЕТИ СРБИЈИ

ТУРСКИ предсједник Реџеп Тајип Ердоган истакао је, у телефонском разговору са предсједником Србије Александром Вучићем, потребу наставка дијалога Београда и Приштине ради налажења компромисног решења и поручио да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци.

Ердоган је рекао да очекује предсједника Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра, као и да том приликом буду потписани први уговори о изградњи путева у Србији, посебно пута Нови Пазар-Тутин.

Вучић је са Ердоганом разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Предсједник Вучић и предсједник Ердоган су се сагласили да су билатерални односи Србије и Турске у сталном успону, јер је политички дијалог интензиван, а економска сарадња све обимнија.

Они су констатовали да су Бошњаци у Србији, који живе у Рашко-Полимској области или Санџаку, мост сарадње између двију земаља.

Двојица саговорника су се сагласила да одмах почну припреме и за вишедневну званичну ј предсејдника Ердогана Србији у 2019. години.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар