Главно РС и матица

Gazetaexpress.com: Вучић је звао Тачија и запретио слањем војске на „границу Косова“

ПРИШТИНСКИ ПОРТАЛ ТВРДИ ДА ЈЕ „ПРЕДСЕДНИК КОСОВА“ НАРЕДИО ДА СЕ ЂУРИЋ ДОВЕДЕ У ПРИШТИНУ
  • Неименовани „међународни званичници” за портал казали да постоји страх да је јучерашњи догаћај сценарио поделе Косова

ПРЕДСЈЕДНИК Косова Хашим Тачи наредио је да се послије хапшења у Митровици директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић доведе у Приштину и да га вуку улицама Приштине како би га понизили, пише данас портал gazetaexpress.com, позивајући се на домаће и међународне изворе.

Како се наводи, Тачи је претходно у свој кабинет позвао првог замјеника премијера Беџета Пацолија, министра унутрашњих послова Фљамура Сефу и директора Полиције Косова Шпенда Мађунија и ту им дао инструкције како да поступе на сјеверу Косова гдје су послате елитне јединице полиције.

Извор који је био на састанку рекао је за портал рекао да је предсједник Србије Александар Вучић телефоном позвао Тачија и запријетио да ће „довести војску до границе са Косовом”.

Послије тог разговора Тачи је наредио полицији да доведе Ђурића до Приштине и да га понизе тако што ће га водити као криминалца, са лисицама на рукама и сагнуте главе.

Међународни званичници су за портал казали да постоји страх да је јучерашњи догаћај сценарио поделе Косова.

„Стварање нових околности, почетак немира на сјеверу би довео до стварање нове ситуације, послије које би Србија ишла напријед са идејом подјеле Косова“, казао је један западни дипломата.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је, према порталу, остао ван јучерашњих догађаја.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар