РС и матица

Јовановић: Француска опет асистира немачкој геополитици против Срба

МОДЕЛ „ДВЕ НЕМАЧКЕ“ ПОСЛЕДЊА ЈЕ ФАЗА У НАМЕТАЊУ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • Држати се свог Устава, Повеље УН и резолуције СБ 1244 као минимума – једина је исправна стратегија и основа егзистенције, дугорочног напретка и независности Србије. Нагодбе и дилови у стилу – територије за економски развој или обећања „европске перспективе“ – замке су западних геополитичара које морамо одбити

Аутор: Живадин ЈОВАНОВИЋ, председник Београдског форума за свет равноправних

ИЗА модела „две Немачке“ крије се одлучујућа фаза у процесу стварању Велике Албаније на рачун државне територије Србије.

Уколико би ико икада прихватио нечије гаранције да се неће допустити стварање Велике Албаније – те гаранције не би биле кредибилне.

Колико је пута Контактна група обећала да нема прекрајања граница на Балкану да би 2008. све њене чланице, осим Русије, признале једнострану, илегалну сецесију тзв. Косова?!

Док су темељи стабилности Европе уздрмани, док се провоцира ширење ратног пожара, не постоје никакви услови за стабилно, праведно и одрживо решење питања статуса покрајине Косово и Метохија.

Држати се свог Устава, Повеље УН и резолуције СБ 1244 као минимума – једина је исправна стратегија и основа егзистенције, дугорочног напретка и независности Србије.

Нагодбе и дилови у стилу – територије за економски развој или обећања „европске перспективе“ – замке су западних геополитичара које морамо одбити.

Шаљући своје ојачиваче Лајчаку, Макрон и Шолц потврђују нефункционалност ЕУ као медијатора и покушавају да узурпирају мандат Генералне скупштине УН дат ЕУ.

Француска као традиционални савезник и пријатељ Србије, нажалост, поново асистира ширењу немачке геополитике на Балкану.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар