Одабрано РС и матица

Караџићева кћерка: Отац је трпио ужасне болове, али је примио терапију и – мало је боље

СОЊА КАРАЏИЋ-ЈОВИЧЕВИЋ: БОЉЕ И ГОВОРИ - ПРАТИЋЕМО ШТА СЕ ДЕШАВА, СТАЊЕ ЈЕ БИЛО АЛАРМАНТНО
  • Посебно нагласила: Све што се догађало сматрам покушајем убиства
  • Адвокат Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ хитно написао мејл судији у Хаг Грасијели Гати Сантани због лошег здравственог стања првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, а ду битанском затвору нико му се није јављао. Појаснио да Караџић има озбиљне проблеме са простатом и да је дијабетичар, те да му је промијењен љекар и да има неодговарајући медицински третман

ПРВИ предсједник Републике Српске Радован Караџић, који се налази у британском затвору, примио је терапију и мало је боље, изјавила је његова кћерка Соња Караџић-Јовичевић и захвалила свима који су се ангажовали након сазнања да њен отац трпи ужасне болове и да нема љекарске помоћи.

– Назвао ме прије неколико минута и рекао да је примио терапију. Мало је боље. Боље и говори – рекла је Јовичевићева.

Она је додала да ће пратити шта се дешава, јер је стање заиста било алармантно након неколико дана константног погоршавања.

– Од свега што смо покренули и свих којима смо се обратили, не знам шта је `упалило` да у посљедњим минутама њиховог радног времена, петком, пред викенд, Радован добије замало закашњелу помоћ. Зато желим да захвалим свима који су се ангажовали, а посебно захваљујем медијима који су брзо и коректно реаговали. Хвала вам од срца – истакла је Јовичевићева.

Она се нада да се овакве ствари више неће дешавати, истакавши да је веома опрезни оптимиста.

Јовичевићева је раније рекла да њен отац трпи ужасне болове јер му нису дали неопходне лијекове нити има љекарску помоћ, те да све ово сматра покушајем убиства.

Адвокат Горан Петронијевић рекао је раније да је хитно написао мејл судији у Хаг Грасијели Гати Сантани због лошег здравственог стања првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, а да му се у британском затвору нико не јавља.

Петронијевић је појаснио да Караџић има озбиљне проблеме са простатом и да је дијабетичар, те да му је промијењен љекар и да има неодговарајући љекарски третман.

Група интелектуалаца из Србије и Републике Српске упутила је још крајем октобра 2022. године генералном секретару УН Антонију Гутересу отворено писмо због нехуманог поступања према Караџићу у којем траже да се укине одлука о издржавању казне у Енглеској.

Затвор на британском острву Вајт у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

Садашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик док је обављао дужност српског члана Предсједништва БиХ затражио је од предсједника Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Грасиеле Гати Сантана да у оквиру својих надлежности интервенише код Владе Велике Британије да одмах предузму потребне мјере да се заустави затворски терор над Караџићем.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар