Вијести РС и матица

Којић: Запад настоји да ослаби утицај Русије да би укинуо Српску и оживио Алијину унитарну БиХ

ТОБОЖЊИ ИНСТИТУТ ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ ГЕНОЦИДА ИЗ КАНАДЕ ПОКУШАВА СЕ РЕКЛАМИРАТИ ЛАЖИМА ПРОТИВ КАЛАБУХОВА
  • Захтјев тог „института“ Преддсједништву БиХ да се амбасадор Руске Федерације прогласи непожељним у БиХ доказ је да сви они који желе мир и суживот у БиХ нису добродошли од федералних удружења и разних ликова који се финансирају са Запада
  • „Надамо се да ће Руска амбасада отворити своје представништво и на територији Републике Српске јер је то потреба и жеља нас из Српске“

ПРЕДСЈЕДНИК Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је данас да наводни институт за истраживање геноцида из Канаде упућује лажи на рачун руског амбасадора у БиХ Игора Калабухова и на тај начин се покушава рекламирати.

Којић је рекао Срни да је позив тог института упућен Предсједништву БиХ да се амбасадор Калабухов прогласи непожељним у БиХ доказ да сви они који желе мир и суживот у БиХ нису добродошли од федералних удружења и разних ликова који се финансирају са Запада.

– Амбасадору Калабухову импутирају некакве пријетње БиХ, што је апсолутна лаж и покушај да се рекламирају преко оваквих иницијатива – истакао је Којић.

Којић је подсјетио да је Русија гарант Дејтонског споразума и да је као такву морају поштовати све три стране у БиХ, без обзира да ли вољели Русију или не.

– Очигледно да западне амбасаде преко удружења која финансирају покушавају да ослабе утицај Русије овдје и на тај начин лакше разбију и Дејтонски споразум што би на крају донијело укидање Републике Српске и оживјело Алијин план о унитарној БиХ – оцијенио је Којић.

Он је додао да је Русија привржена миру на овом подручју и да се у то увјерио на недавном састанку са руским амбасадором у Сарајеву.

Којић је напоменуо како та удружења помињу „агресију и геноцид“ што је, истиче, постала „мантра свих политичара и удружења из Федерације“ јер се, како сматрају, агресија догодила само над муслиманима што је измишљотина.

– Како назвати улазак хрватских регуларних снага 3. марта 1992. године у Босански Брод? То ни за Жељка Комшића ни за Емира Рамића, директора овог неког института, није агресија јер су у том периоду били савезници у борби против Срба – каже Којић.

Којић је напоменуо да чланови породица које представља поручују да се са таквим стварима и иницијативама не играју, јер је Русија велесила и све док је овдје присутна са ставом који заступа биће мира, чему би требало да сви теже.

– Надамо се да ће Руска амбасада отворити своје представништво и на територији Републике Српске јер је то потреба и жеља нас из Српске – закључио је Којић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар