Одабрано РС и матица

Костреш: Трифуновић показао да мрзи Војводину, а Чанка напао у маниру неофашистичких јуришника

ПОЗВАО ОРГАНИЗАТОРЕ ДА СЕ ОГРАДЕ ОД ЊЕГОВОГ НАСТУПА НА ПРОТЕСТУ У НОВОМ САДУ
  • Бојан КОСТРЕШ није ни покушао да демантује да се Ненад Чанак спрема да са окупационом војском прогласи отцјепљење Војводине, а оставио без одговора и тврдње Сергеја Трифуновића да је лидер ЛСВ-а „дебело крме“ и „смрдљиво подло ђубре“, које је „поред куће у којој живи изградило још једну кућу, да би у њу могао да смести оргуље“

ГЕНЕРАЛНИ секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш затражио је данас од организатора протеста „Један од пет милиона“ да се ограде од увреда које је предсједник Покрета слободних грађана, глумац Сергеј Трифуновић, упутио на рачун Војводине и лидера ЛСВ-а Ненада Чанка.

„Позивамо организаторе протеста да се ограде од речи Сергеја Трифуновића. Мржња према Војводини и простачко вређање политичких неистомишљеника не смеју бити порука упућена са грађанских протеста. У супротном, сматраћемо да је то званичан став организатора. И према томе ћемо се даље тако и опходити“, навео је Костреш у саопштењу за јавност.

Додао је да је Трифуновићев синоћни говор био „испод сваке границе пристојности и истине“.

„И као што је у Крагујевцу позивао на качење слика Димитрија Љотића, у граду у коме су љотићевци учествовали са окупаторима у погубљењима ђака 1941. године, тако се Трифуновић јуче у нашем главном граду одлучио на салве мржње према Војводини, у најбољем маниру неофашистичких јуришника“, навео је Костреш.

Сергеј Трифуновић је синоћ рекао да је чуо приче о „плану за отцепљење Војводине“, који би, како тврди, требало да реализује Ненад Чанак и позвао окупљене грађане да то никако не дозволе.

Он је рекао да би, по том плану, „дебели“ Ненад Чанак „на камиону, са окупационом војском“ требало да уђе у Нови Сад и прогласи „отцепљење“ Војводине од Србије.

На Чанков рачун је упутио велики број увреда, па је тако рекао да је лидер ЛСВ-а „дебело крме“, „смрдљиво подло ђубре“, које је „поред куће у којој живи изградило још једну кућу, да би у њу могао да смести оргуље“.

Сергеј Трифуновић је још рекао да је Чанак, заједно са Расимом Љајићем и Чедомиром Јовановићем, „лажни опозиционар“, који је још већи проблем за Србију од Александра Вучића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар