РС и матица

Ковачевић: Ако се БиХ не врати свом уставу, суочиће се са промјеном граница из нон-пејпера

НА МНОГИМ ВАЖНИМ МЈЕСТИМА У ЕУ И СВИЈЕТУ СЕ СМАТРА ДА СТАЊЕ У БиХ НИЈЕ ОДРЖИВО
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Све више је оних који сматрају да би логично рјешење требало да буде, како кажу, завршетак процеса распада Југославије. Упознати смо с тим мишљењима. Наш став јесте да БиХ може да постоји само уколико се вратимо рјешењима на које смо сви пристали, а то су дејтонско уређење и Устав БиХ

АКО не буде воље да се БиХ врати ономе што пише у Уставу и ако се не нађе начин да вође ентитета разговарају о свему ономе због чега су Срби и Хрвати потпуно незадовољни, опција која се помиње у нон-пејперу о промјени граница на Балкану неминовно ће доћи на дневни ред, рекао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Према његовим ријечима, без обзира на честе спекулације о теми да ли нон-пејпер постоји или не, евидентно је да се на многим важним мјестима и адресама у ЕУ и свијету разговара о томе да стање у БиХ није добро јер све више превладава убјеђење да оно није одрживо.

У том контексту све више је оних који сматрају да би логично рјешење требало да буде, како кажу, завршетак процеса распада Југославије. Упознати смо с тим мишљењима. Наш став јесте да БиХ може да постоји само уколико се вратимо рјешењима на које смо сви пристали, а то су дејтонско уређење и Устав БиХ, онако како је прихваћен у Дејтону“, изјавио је Ковачевић за „Политику“.

Он је указао да тај устав никада није измијењен, али да је стварност у БиХ опречна највишем правном акту због незаконитих интервенција високих представника.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар