Одабрано РС и матица

Ковић једногласно изабран за редовног професора БУ

ЈОШ САМО ПРЕОСТАЛО ФОРМАЛНО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА
  • Милош КОВИЋ: Ради се о томе каква ће се историја предавати нашој деци. Да ли ће у школама и на универзитетима слушати НАТО историју српског народа, или хашку интерпретацију српске историје?

СЕНАТ Универзитета у Београду једногласно је изабрао познатог српског историчара Милоша Ковића за редовног професора опште историје новог вијека на Филозофском факултету.

– Сенат Универзитета у Београду данас је једногласно изабрао Милоша Ковића за редовног професора опште историје новог в ека на Филозофском факултету. Хвала хиљадама људи који су учествовали у овој борби! Победа! – објављено је на незваничној Фејсбук страници професора Ковића.

„Спутњику“ је потврђено ово именовање, уз напомену да је „остало још само формално потписивање уговора“.

Од краја прошле године трајала је борба Ковића са онима који су покушали да осујете његов избор у редовног професора. Ковић је тврдио да је реч о политичком прогону.

– Овде је реч о томе каква ће се историја предавати нашој деци. Да ли ће у школама и на универзитетима слушати НАТО историју српског народа, или хашку интерпретацију српске историје, како ја то понављам већ годинама, или оно што је права историја која је наука, која је ствар струке – рекао је Ковић раније.

Хиљаде грађана и студентата учествовало је на скуповима подршке, тражећи да се обустави његов прогон и да се формира непристрасна комисија за његов избор у звање редовног професора.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар