Одабрано РС и матица

Курти: Абазовићу замјерам што не говори истину о Београду и што је учинио уступке СПЦ

НАГЛАСИО ДА ИМА ДОБРЕ ОДНОСЕ СА АЛБАНЦИМА КОЈИ СУ НА ВЛАСТИ У ТИРАНИ, СКОПЉУ И ПОДГОРИЦИ
  • Оцијенио да су у Црној Гори „оснажене просрпске четничке снаге“

ПРЕМИЈЕР тзв. Косова Аљбин Курти каже да има добре службене и пријатељске односе са Албанцима на власти у Тирани, Скопљу и Подгорици, али да предсједнику црногорске владе у техничком мандату Дритану Абазовићу замјера уступке које је учинио према и Српској православној цркви и то што, како је казао, Албаницима не говори истину о Београду.

– Проблем који имам са премијером задуженим за Црну Гору је то што он не говори истину Албанцима о Београду и што је учинио уступке Српској православној цркви у Црној Гори – рекао је Курти за албанску Кљан тв.

Курти је то рекао одговарајући на питање какви су његови односи са албанским премијером Еди Рамом, потпредсједиком владе Сјеверне Македоније Артаном Грубијем и Абазовићем.

На инсистирање да каже да ли су ти односи званични или пријатељски, Курти је гостујући у емисији „Опинион“ одговорио и „и једни и други“

– Да, да. Чак и са Грубијем, и са Дританом. Али због прилика у Црној Гори, гдје су оснажене просрпске четничке снаге, жалим што још нисмо успјели да одржимо, рецимо, заједнички састанак влада као што смо то урадили са Републиком Сјеверном Македонијом и Републиком Албанијом – рекао је Курти.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар