РС и матица

Куртијеви специјалци силом преузимају општинске зграде на сјеверу КиМ – у Звечану се чули и рафали

ИСКОРИСТИЛИ ОКОЛНОСТ ДА ЈЕ ВЕЋИНА ЗАПОСЛЕНИХ КРЕНУЛА НА МИТИНГ У БЕОГРАДУ
  • Долазак специјалаца пратио звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност

ВИШЕ десетина припадника такозване специјалне косовске полиције стигло је џиповима до зграда локалних самоуправа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а испред њихових улаза окупљене су десетине Срба, запослених у привременим органима тих општина.

Специјална полиција Аљбина Куртија ушла је у зграду општине Звечан, а том приликом је поред сузавца користила и шок бомбе.

Оклопна возила и специјалне јединице полиције налазе се испред зграде општине.

Дошло је до сукоба. Чули су се и рафали.

На факултетима и у школама у Косовској Митровици прекинута настава.

Долазак специјалаца пратио је звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност.

Специјалци намјеравају да на зграду општине у којој је и Привремени општински орган Владе Србије „истакну заставу плаво жуте боје која симболизује државност на Косову“, преноси РТС.

Све се догађа у време када је већина запослених у привременим органима и другим институцијама на путу за Београд, ради присуства скупу на који их је позвао предсједник Србије.

Јуче су нови предсједници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву и преузели дужности као први предсједници албанске националности од формирања локалних структура власти у овим срединама под окриљем владе у Приштини.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар