Главно РС и матица

М. Поповић: Косово и Метохија остаје у преамбули Устава Србије

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ МАЈА ПОПОВИЋ: ПОКУШАВА СЕ УНИЈЕТИ НЕМИР У ДРУШТВО
  • Спекулацијама назвала тврдње да се новине у закону о референдуму доносе да би држава лакше „прогурала“ шкакљиве теме попут статуса јужне покрајине или случаја Јадар

МИНИСТАР правде Србије Маја Поповић одбацила је као нетачне тврдње да ће Србија мијењати свој Устав због Косова и Метохија и потврдила да неће бити промјене у дијелу преамбуле.

Поповићева је назвала спекулацијама и тврдње да се новине у закону о референдуму доносе ради усклађивања са Уставом, како би држава лакше „прогурала“ шкакљиве теме попут статуса јужне покрајине или случаја Јадар.

– Све су то нетачне тврдње које имају за циљ да дестабилизују и унесу немир у наш друштвено-политички систем. Овај закон је морао да буде донет много раније. Садашњи закон о референдуму је превазиђен и није у сагласности са опредељењима важећег Устава и препорукама Савета Европе – рекла је Поповићева за „Вечерње новости“.

Она је навела да је циљ новог закона да се грађанима омогући да ефикасно остварују своје право на учешће у вршењу власти путем референдума или народне иницијативе.

Поповићева је најавила да би нови закон о референдуму требало да буде усвојен у Скупштини Србије до краја мјесеца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар