РС и матица

Милан Радоичић: Нисмо терористи већ борци за слободу српског народа – њихов полицајац је случајно страдао

НАГЛАСИО ДА О ДОЛАСКУ НИЈЕ НИКОГ ОБАВИЈЕСТИО И ДА ЊЕГОВ ПОСТУПАК НЕМА ВЕЗЕ СА СРПСКОМ ЛИСТОМ
  • „Заједно са мојим сународницима са сјевера КиМ, дана 24. септембра 2023. дошао сам на сјевер КиМ у предјелу села Бањска. Разлог нашег враћања је био да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору Куртијевог режима, заштити нашег народа који је том терору свакодневно изложен и стварању услова за остварење сна о слободи мог народа на сјеверу Косова и Метохије“
  • „Обавјештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намјеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом“
  • „Били смо приморани да покушамо да зауставио прогањање српског народа и заштитимо животе наших породица и наших суграђана и истовремено скренемо пажњу и приштинском режиму и међународној заједници да овакав Куртијев терор српски народ неће више да трпи.

До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обје стране у којем су погинула наша тројица другова – хероја, који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије“

АДВОКАТ Милана Радоичића, Горан Петронијевић, прочитао је писмо свог клијента на конференцији за медије, а у којем се наводи да о свом доласку на сјевер КиМ 24. септембра није обавијестио никога, укључујући и Београд.

Навео је и да његов повратак на сјевер КиМ нема везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато поднио оставку на мјесто потпредсједника, написао је Радоичић у писму.

У писму Радоичић истиче да је заједно са својим сународницима 24. септембра дошао у Бањску како би охрабрио српски народ у пружању отпора Куртијевом режиму, да са тим није био упознат нико из структура власти Србије нити локалних политичких структура са сјевера КиМ, и поручио да они нису никакви терористи већ борци за слободу.

Петронијевић је истакао да информација о здравственом стању Радоичића није била тачна, да он није био повријеђен, нити рањен.

Радоичићево обраћање јавности, које је прочитао адвокат Горан Петронијевић, преносимо у цијелости:

– Ја, Милан Радоичић, од оца Рајка, рођен 1978, у Пећи на Косову и Метохији у Републици Србији, због многобројних спекулација које су се појавиле, овим путем обавјештавам цјелокупну јавност, да сам заједно са мојим сународницима са сјевера КиМ дана 24. септембра 2023. дошао на сјевер КиМ у предјелу села Бањска. Разлог нашег враћања је био да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору Куртијевог режима, заштити нашег народа који је том терору свакодневно изложен и стварању услова за остварење сна о слободи мог народа на сјеверу Косова и Метохије.

Фото: Медија центар Београд

Обавјештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до његових бројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану нашег народа од окупатора. Овај мој чин није имао никакав други карактер, нити намјеру и нема никакве везе са мојим ранијим политичким ангажманом.

О овоме нисам обавјештавао никога из структура власти Републике Србије, нити из локалних политичких структура са сјевера Косова и Метохије, нити сам од њих имао било какву помоћ, јер смо већ до тада имали различите ставове по питању досадашњих метода отпора Куртијевом терору.

Након што је народ у више наврата пружио отпор терору Куртијевог режима, због повиновања политичким разлозима смиривања ситуације смо се у више наврата повлачили без оствареног видљивијег резултата јер нам је говорено да ћемо на тај начин допринијети деескалацији, а да ће Кфор и међународна заједница предузети све што је неопходно у заштити српског народа. Међутим, овако наше смиривање ситуације друга страна није схватила као добру вољу и стварање услова за преговоре, већ као слабост.

Као резултат тога из дана у дан су се појачавале активности Куртијевих снага које су нелегално окупирале сјевер Космета у виду упуцавања, пребијања цивила, безразложног хапшења, демонстрације силе и застрашивања српског народа. Једноставно, све ове методе отпора које су до сада примјењиване нису дале никакво побољшање живота српског народа, већ, напротив, појачање бруталности Куртијевог режима.

У таквој атмосфери сам се одлучио за овај чин јер су Косово и Метохија моја земља, моја кућа, саставни су дио моје државе Републике Србије и насилно се од нас отимају, а српски народ се прогања са коначном намјером да се етнички Косово и Метохија од Срба потпуно очисти. Зато смо били приморани да покушамо да зауставио прогањање српског народа и заштитимо животе наших породица и наших суграђана и истовремено скренемо пажњу и приштинском режиму и међународној заједници да овакав Куртијев терор српски народ неће више да трпи.

До страдања полицајца је дошло случајно, након чега је почео жесток окршај са обје стране у којем су погинула наша тројица другова – хероја, који су свој живот дали за слободу и очување Косова и Метохије.

Њихова племенита жртва никада неће бити заборављена.

Нека свима буде јасно да нисмо никакви терористи, већ борци за слободу сопственог народа.

Подносим оставку на мјесто потпредсједника Српске листе. Живјела Србија!“, навео је Радоичић у обраћању јавности.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар