РС и матица

Митинг у Требињу „Бранимо Српску“: Не дамо Додика, не дамо да нам странци одређују судбину

БАЊАЦ: НЕ ДАМО СВОЈУ СЛОБОДУ И СВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУПУБЛИКЕ
  • Мирко ЋУРИЋ: Имовина је један од темеља Српске, без ње нема Српске. Не тражимо туђе, али своје не дамо. Република Српска неће дозволити прекрајање Дејтонског споразума. Сатанизују нас, понижавају нас, а не виде да су наш пркос и понос изнад нихових играрија, него смо још сложнији
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Ово је сигурно тешко вријеме и пред нама су тешки дани. Сигурно је да непријатељ неће стати. Али је такође сигурно да се више боје они који су на нас кренули и да је њихов страх нешто што њих неће уздигнути, јер знају да ће се вратити поражени
  • Предсједник СП Петар ЂОКИЋ: Странци су свјесни мудрости руководства Републике Српске које је увијек успијевало да им се супротстави. Знају да нас нису сломили, зато нас опет нападају. У рату су нам намијенили улогу злочинаца, а у миру да смо криминалцида би рекли да је неодржива Република Српска. Милорад Додик је изабран вољом овог народа и наша је обавеза да станемо у његову заштиту

Извор: РТРС

У СПОРТСКОЈ дворани „Милош Мрдић“ у Бреговима у Требињу одржан је велики народни митинг под називом „Бранимо Српску“.

На митингу је пружена подршка институцијама Републике Српске у одбрани надлежности Републике.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је Требиње најјужнија граница Републике Српске која је створена борбом српског народа за слободу да му се више никада не понове херцеговачке јаме и Јасеновац.

– На границама наше Републике свој живот су оставили најбољи синови, а данас самопроглашени високи представник и дио међународне заједнице хоће да нам одузму оно што је наше. Имовина је један од темеља Српске, без ње нема Српске. Не тражимо туђе, али своје не дамо – поручио је Ћурић.

Нагласио је да Република Српске неће дозволити прекрајање Дејтонског споразума.

– Сатанизују нас, понижавају нас, а не виде да су наш пркос и понос изнад нихових играрија, него смо још сложнији – истакао је Ћурић на скупу.

Поручио је да без институција Српске нема опстанка Републике Српске.

– Руководство Републике Српске има нашу пуну подршку. Народ неће да му странци и улица одређују судбину – нагласио је Ћурић.

Предсједник НСРС Ненад Стевандић истакао је да се Српска брани памећу.

– Нема ниједног народа у Европи којем је наш народ учинио нешто нажао. Али има много њих који су се потрудили да направе зло нама у Српској. А онда да покажемо да се нећемо повући назад – истакао је Стевандић.

Нагласио је да Кристијан Шмит покушава да рехабилитује нацистичке законе којима тјера у затвор сваког ко не поштује његов закон.

– Онај ко је предсједник Српске потписује наше законе. Немамо ми шта да усвајамо и да чувамо ако то нема ко да потписује. Зато они хоће Додика у затвор. Ово је сигурно тешко вријеме и пред нама су тешки дани. Сигурно је да непријатељ неће стати. Али је такође сигурно да се више боје они који су на нас кренули и да је њихов страх нешто што њих неће уздигнути, јер знају да ће се вратити поражени. Ко не зна да ће га Република Српска надживјети нека пита Педија Ешдауна. А надживјеће их све Република Српска – поручо је Стевандић.

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је да су странци свјесни мудрости руководства Републике Српске које је увијек успијевало да им се супротстави:

– Знају да нас нису сломили, зато нас опет нападају. У рату су нам намијенили улогу злочинаца, а у миру да смо криминалци да би рекли да је неодржива Република Српска. Милорад Додик је изабран вољом овог народа и наша је обавеза да станемо у његову заштиту – јасан је био Ђокић.

Предсједник НПС-а и посланик у НСРС Дарко Бањац истакао је да бране предсједника Српске којег су изабрали грађани Српске.

– Бранимо наше право да бирамо. Шта год радили нису успјели да зауставе вољу нашег народа. На сваком педљу Републике Српске нећемо дати своју слободу и свог предсједника Милорада Додика. Када су видјели да не могу да нам узму имовину, покушали су са оптужницом, али најгоре је кад вам ударе на породицу. Они не знају другачије. За породицу се ми боримо. Ово је одбрана нашег начина живота и да останемо на својим огњиштима – поручио је Бањац.

Митинг је почео интонирањем химне Републике Српске.

Скупу присуствују предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади и званичници Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, представници локалних заједница и грађани из цијеле Херцеговине.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар