РС и матица

Мондолони: Распоред сједења грешка за жаљење, молимо Вучића и српски народ за извињење

„СА СРБИЈОМ СМО ВЕОМА БЛИСКИ, СРБИЈА ЈЕ У ПРВОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ ИЗГУБИЛА 62 ОДСТО МУШКАРАЦА“
  • Фредерик МОНДОЛОНИ: „Мало сам тужан, јер је требало јутрос да славимо нашу заједничку побједу, уочи најављене посјете француског председника Србији. Ово је на неки начин све то мало покварило за нас”

АМБАСАДОР Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио извињење предсједнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обиљежавања Дана побједе у Паризу.

„Са Србијом смо веома блиски. Србија је у Првом свјетском рату изгубила скоро трећину становништва, 62 одсто мушке популације и Француска то не заборавља”, рекао је Мондолони гостујући на ТВ Прва.

Каже да не зна шта се тачно десило у Паризу пошто је он јуче присуствовао у Београду церемонији на Француском војном гробљу.

„Мало сам тужан, јер је требало јутрос да славимо нашу заједничку побједу, уочи најављене посјете француског предсједника Србији. Ово је на неки начин све то мало покварило за нас”, истакао је Мондолони.

Додао је да је ријеч о неспретности која је, како је оцјенио, за жаљење.

На питање како коментарише новинске наслове, попут једног да се Француска обрукала због тога, Мондолони је поновио да је то била грешка и неспретност за жаљење.

„И ја читам новине, то је била грешка за жаљење и молимо предсједника Вучића и српски народ за извињење”, поручио је Мондолони.

Распоред сједења званица, шефова држава и влада, на свечаности у Паризу изазвао је не мало чуђење и негодовање многих званица, посебно због мјеста које је добио Хашим Тачи – одмах иза руског предсједника Владимира Путина.

Вучић: Хвала Мондолонију, Србија ће величанствено дочекати Макрона

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић захвалио је амбасадору Француске у Србији Фредерику Мондолонију на дивним ријечима и поштовању које је показао према српским жртвама.

„Хвала амбасадору Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама”, написао је Вучић на Твитеру.

„Србија ће на величанствен начин дочекати председника Макрона”, поручио је предсједник Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар