РС и матица

МУП Србије: Не пријављују се лажни бирачи из Српске – део опозиције води кампању лажи

НАВЕЛО ДА У БРОЈУ ПРОМЈЕНА ПРЕБИВАЛИШТА НЕМА ВЕЛИКИХ ОДСТУПАЊА У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ
  • „Борко Стефановић тврди да у Новопазарској 43 и Максима Горког 23 има барем по 15 новопријављених по стану, што је лаж јер на тим адресама од почетка године није било ниједне нове пријаве пребивалишта или боравишта“
  • Министарство навело и да је циљ „серије организованих кампања лажи“ да, осим напада на МУП, изазову сукобе Срба из Србије са Србима из Републике Српске

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Србије саопштило је да статистички подаци демантују „организовану кампању лажи“ дијела опозиционих партија о пријављивању „десетина лажних бирача Српске напредне странке /СНС/ из Републике Српске у Београду“.

У реаговању на ове тврдње, из МУП-а су поручили да се потпредсједнику Странке слободе и правде Борку Стефановићу „привиђају непостојећи бројеви у неким улицама попут Новопазарске шест, која не постоји, иако он тврди да је на том броју видио да су пријављене десетине лажних бирача СНС-а“.

Исти политичар тврди да у Новопазарској 43 и Максима Горког 23 има барем по 15 новопријављених по стану, што је лаж јер на тим адресама од почетка године није било ниједне нове пријаве пребивалишта или боравишта“, саопштили су из МУП-а.

У саопштењу се додаје да је у Улици цара Николаја Другог 72 пријављено укупно седам особа, и то три у јануару ове године, а не, као што Стефановић тврди, њих 20.

Из МУП-а су поручили да статистика доказује да у броју промјена пребивалишта у Београду нема великих одступања у односу на претходне године.

Министарство је навело и да је циљ „серије организованих кампања лажи“ да, осим напада на МУП, изазову сукобе Срба из Србије са Србима из Републике Српске, као и да природне миграције становништва представе као покушај пљачке на предстојећим изборима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар