РС и матица

МУП Српске – чувар јавног реда и мира и – ослонац Републике

КРСНА СЛАВА МУП – АРАНЂЕЛОВДАН – У БИЈЕЉИНИ, ТРЕБИЊУ, НА ПАЛАМА, ФОЧИ, МРКОЊИЋ ГРАДУ...
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: На овај дан, с посебним поштовањем сјећамо се 782 погинула и нестала полицајца у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су заједно са Војском Републике Српске, стали у одбрану свог народа, уставног поретка и граница Републике Српске
  • Стјепан ТЕРЗИЋ, начелник Полицијске управе Бијељина: Међу онима који су положили своје животе за Српску била и 53 полицајца из Бијељине. Тиме су створили нама обавезу садашњим и будућим генерацијама да предано радимо на очувању Републике Српске и њених грађана

МУП Републике Српске стуб је очувања безбједности грађана, имовине и уставног поретка Републике Српске.

Уочи обиљежавања Аранђеловдана, крсне славе МУП-а, служени су парастоси и положени вијенци на споменике погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату. Припадници МУП-а присјетили су се 782-је својих колега, који су дали живот за Републику Српску.

Међу њима су била и 53 полицајца из Бијељине, које њихове колеге нису заборавиле.

– Тиме су створили нама обавезу садашњим и будућим генерацијама да предано радимо на очувању Републике Српске и њених грађана – рекао је Стјепан Терзић начелник Полицијске управе Бијељина.

Стотину тридесет шест својих погинулих колега, присјетили су се у Источном Сарајеву.

– Нема дилеме да је ово полицијска управа која биљежи завидне резултате у овим условима у борби против криминала и разних кривичних дјела – рекао је Бошко Југовић начелник општине Пале.

Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић позвао је на јединство и очување Српске.

Ломљењем славског колача и служењем помена за све погинуле припаднике МУП-а, и у Требињу је обиљежена је крсна слава.

– Ти људи, као и многи други, дали су животе за Републику Српску. Наша је обавеза да их се сјећамо док ходамо овом земљом – поручио је Перо Вуковић предсједник скупштине Борачке организације Требиње.

Синиша Лакета, начелник Полицијске управе Требиње, додао је да ће и у наредном периоду наставити тренд осигурања безбједности свих грађана Требиња и Републике Српске.

Испред спомен-обиљежја Полицијске управе Фоча упућена је порука да се они који су свој живот дали за ову земљу,никад не забораве.

– Од тада па до данас настојимо да помогнемо породицама погинулих колега. Неке смо запослили у ПУ, са завршеном адекватном школом – рекао је Раденко Васиљевић замјеник начелника Полицијске управе Фоча.

Поводом крсне славе МУП-а и у Мркоњић Граду и Приједору служен је парастос за све припаднике полиције погинуле у протеклом рату.       

Вишковић Карану и Кострешевићу: Стуб сте наше светиње – Републике Српске 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку министру унутрашњих послова Синиши Карану, директору полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, поводом Аранђеловдана, крсне славе Министарства унутрашњих послова.

– У име Владе Републике Српске и у своје име честитам Вам Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова, те користим ову прилику да упутим изразе дубоке захвалности за то што сте више од три деценије остали стуб државности и предани чувар наше светиње – Републике Српске – истакао је Вишковић.

У честитки се наводи да МУП и сви његови часни припадници, који обављају овај тежак и частан посао, представљају једну од најважнијих институција Републике и својеврсан гарант нашег опстанка на овим просторима.

– Желим Вам још много успјеха у раду и да и у наредном периоду останете на висини задатка који Вам је повјерио народ Републике Српске – наводи Вишковић.

Цвијановић: Српска је с правом поносна што има снажну и модерну полицију

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог архангела Михаила министру Синиши Карану и свим припадницима МУП-а, нагласивши да је Република Српска с правом поносна што данас има снажну, модерну и добро опремљену полицију, оспособљену да се суочи са највећим безбједносним изазовима и као таква представља највећи гарант мира и стабилности.

– На овај дан, с посебним поштовањем сјећамо се 782 погинула и нестала полицајца у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су заједно са Војском Републике Српске, стали у одбрану свог народа, уставног поретка и граница Републике Српске – истакла је Цвијановићева у честитки.

Она је изразила увјерење да ће припадници МУП-а Српске и у будућности бити снажни чувари јавног мира и реда, снага и ослонац Републике Српске.

– Честитам вам славу и срдачно вас поздрављам, са жељом да наставите да професионално извршавате све задатке у складу са Уставом и законом – поручила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар