РС и матица

МУП Српске за крсну славу добио нове објекте за Полицијску академију и Центар за обуку

РАПОРТ ПРЕДСЈЕДНИКУ РС ПРЕДАО КОМАНДИР ПОЧАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ - ВИТОМИР ПЕТРИЧЕВИЋ
  • Полицијска академија има два одвојена објекта – наставну зграду и интернат са амфитеатром. Наставна зграда има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље
  • Отворен и објекат Центра за обуку, првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а за вријеме похађања обука у Центру за обуку
  • Свечаностима обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствовали предсједник Републике Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић

Извор: РТРС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске обиљежило је крсну славу – Свети архангел Михаило.

Тим поводом отворен је новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

Полицијска академија има два одвојена објекта – наставну зграду и интернат са амфитеатром. Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље.

Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже. Све собе имају купатило и опремљене су за смјештај четири кадета.

Амфитеатар је смјештен у централном дијелу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је са потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а за вријеме похађања обука у Центру за обуку.

Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је оправдано постојање Центра за обуку, јер је одшколовано 3.000 младих припадника МУП-а.

Свечаностима обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствовали су предсједник Републике Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Рапорт Додику предао је командир Почасне јединице МУП-а Републике Српске Витомир Петричевић.

Лукач и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић положили су вијенац на Централно спомен обиљежје страдалим припадницима МУП-а у Одбрамбеном отаџбинском рату.

Вијенац су положиле и породице погинулих и помоћник директора полиције Републике Србије Драган Васиљевић.

Парастос за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима служио је Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, који је потом освештао славски колач и жито у Спомен-цркви Светог Архангела Михаила.

Служењу парастоса присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, припадници МУП-а, бивши припадници МУП-а, као и чланови породица погинулих полицајаца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар