Главно РС и матица

Најављено: Вучевић и Комленски поднели кривичну пријаву против Вучића и Вулина

ПРВИ ЈЕ ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНС, А ДРУГИ – ПОСЛАНИК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА
  • У пријави побројали наводе који су се константно посљедњих дана појављивали у медијима, али и изјаве представника неких опозиционих странака који Вучића и Вулина доводе у везу са криминалном групом Беливук-Миљковић
  • Милош ВУЧЕВИЋ: “Без ове пријаве, односно без иницирања ове пријаве, све се своди на могућност спекулације, различитих тумачења, тврдњи или онога што наш адвокат назива ‘мкп – медијски кривични поступак’“

МИЛОШ Вучевић, потпредсједник СНС, и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски предали су Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против предсједника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина због, како су рекли, навода у медијима који доводе у везу државни врх са организованим криминалом.

Вучевић је новинарима испред Тужилаштва рекао да су преко свог правног заступника предали кривичну пријаву, у којој су побројали наводе који су се константно посљедњих дана појављивали у медијима, али и представнике неких опозиционих странака, који Вучића и Вулина доводе у везу са криминалном групом Беливук-Миљковић.

У кривичној пријави, како каже, траже од тужилаштва да процјени да ли је надлежно за овај случај и ко је надлежан, те да утврди све чињенице и да јавност Србије добије одговор.

“Без ове пријаве, односно без иницирања ове пријаве, све се своди на могућност спекулације, различитих тумачења, тврдњи или онога што наш адвокат назива “мкп – медијски кривични поступак““, рекао је Вучевић.

Вучевић је изјавио да су у кривичној пријави споменути КРИК, Бирн, Н1, саопштење Странке слободе и правде.

Додао је и да очекује да тужилаштво поступа по поднетој кривичној пријави, а како је рекао, преко правног заступника, он и Комленски желе да буду активни у процесу колико то закон омогућава.

Испред Тужилаштва у Немањиној присутни су били и грађани који су дошли да пруже подршку и Вучевићу и предсједнику Вучићу, међу којима је и предсједник Удружења несталих, убијених, киднапованих на КиМ Симо Спасић.

Такође, присутан је био и велики број медијских екипа.

Вељко Беливук, вођа криминалне групе који је осумњичен за пет бруталних убистава, мучење и диловање дроге, на саслушању у тужилаштву говорио је, како су навели поједини медији који тврде да су имали увид у транскрипт његовог саслушавања, о свом наводном односу са предсједником Србије Александром Вучићем.

Тада је навео да су Вучић и његови сарадници тражили од њега више услуга, међу којима и да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против предсједника.

Такође, Беливук је казао и да је од њега тражено да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбједи мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз “КарГо”.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар