РС и матица

Народ Српске чврсто стоји иза својих инстититуција и неће попуштати

АРАНЂЕЛОВДАН, КРСНА СЛАВА МУП РС – ВИЈЕНЦИ НА ЦЕНТРАЛНОМ СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈУ У БАЊАЛУЦИ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Свих ових година се види колико је било важно, без обзира колико је било тешко, борити се да се очува полиција Републике Српске, да се не изгуби њен правни статус, па и политички, и да остане дио институција Републике Српске са пуним овлаштењима
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Како смо се борили да одбранимо МУП да би могао да брани све у Републици Српској, тако се данас боримо за одбрану имовине, институције предсједника и права да сами доносимо одлуке
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Министарство унутрашњих послова Републике Српске главни је стуб безбједности Републике, али и очувања уставног поретка

Извор: РТРС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске обиљежило је данас крсну славу – Аранђеловдан.

Вијенце на Централно спомен-обиљежје МУП-а у Бањалуци положили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран.

Додик је рекао да је друштво у Републици Српској стабилно, између осталог, захваљујући и успјешном дјеловању Министарства унутрашњих послова.

– Наш однос према онима који су положили своје животе у темеље Републике Српске мора бити очуван у позитивном смислу и драго ми је што чујем податак да су готово седам одсто припадника МУП-а дјеца погинулих бораца Републике Српске. То је нешто што говори о односу који се има према тој популацији – рекао је Додик.

Он је истакао да је полиција Српске дио регионалне и глобалне мреже безбједности, да су успјешни у борби против тероризма и против трговине наркотицима и људима.

– То су оцјене које добијамо од релевантних фактора који о томе имају знања. Свих ових година се види колико је било важно, без обзира колико је било тешко, борити се да се очува полиција Републике Српске, да се не изгуби њен правни статус, па и политички, и да остане дио институција Републике Српске са пуним овлаштењима – рекао је Додик.

Стевандић је нагласио да је стварање и одбрана Министарства унутрашњих послова темељ опстанка Републике Српске и да је данас битно одбранити имовину, институцију предсједника и право самосталног доношења одлука исто као што је раније сачуван субјективитет МУП-а.

Стевандић је истакао је да је одбраном субјективитета МУП-а сачуван уставни поредак Републике Српске и мир у цијелој БиХ, јер се без МУП-а Републике Српске не могу гарантовати ни сарадња ни било какви добри односи унутар БиХ.

– Како смо се борили да одбранимо МУП да би могао да брани све у Републици Српској, ми се данас тако боримо за одбрану имовине, институције предсједника и права да сами доносимо одлуке – рекао је Стевандић.

Поручио је да на дан крсне славе МУП-а Републике Српске нема боље поруке од те да српски народ чврсто стоји иза својих инстититуција и да неће попуштати.

Цвијановић је рекла да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске главни стуб безбједности Републике Српске, те да је увијек у функцији заштите живота и имовине грађана, али и очувања уставног поретка.

Истакла је да МУП Републике Српске ужива подршку грађана Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар