РС и матица

Народни протест у Бањалуци против прекрајања изборне воље: Даље неће моћи!

САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА: НАРОД ЈЕ РЕКАО – ИЗАБРАНИ СУ ЦВИЈАНОВИЋ И ДОДИК
  • Бивши предсједник НС РС Драган КАЛИНИЋ: Морамо да поручимо рјечником авлије који ће добро разумјети и ови домаћи у Сарајеву и они инострани – доста више, сиктер море! Не смије се бацити под ноге 30 година постојања Српске, која је српском народу у одавно размонтираној БиХ једина гаранција слободе, демократије и равноправности
  • Љубиша ЋОСИЋ: Немојте користити институције БиХ против изборне воље грађана“

Извор: РТРС

ЗБОГ покушаја прекрајања изборне воље, сутра ће у Бањалуци бити одржан велики народни митинг.

Грађани ће показати шта мисле о плановима странаца – налогодаваца, Централне изборне комисије и опозиције. Требало би то, кажу, да буде и потврда јединства српског народа.

Митинг у Бањалуци потврдиће демократски капацитет грађана, који су на вријеме схватили да постизборна „пантљичара“ доводи до битке за опстанак и сигурну будућност Српске, у тешким и злим временима, оцјењује бивши предсједник Народне скупштине, Драган Калинић.

Не може се бацити под ноге 30 година постојања Српске, која је српском народу у одавно размонтираној БиХ једина гаранција слободе, демократије и равноправности, каже Калинић.

– Недјељама стрпљиво подносимо безгранично постизборно малтретирање, развлачење, манипулације, кршење закона. Ово је прилика да се каже – даље неће моћи! Заборавите на поништење избора, вријеђате нам интелигенцију! Коначно, да поручимо рјечником авлије који ће добро разумјети и ови домаћи у Сарајеву и они инострани – доста више, сиктер море – категоричан је Калинић.

А 2. октобра српски народ је јасно рекао – Милорад Додик је предсједник Републике, Жељка Цвијановић српски члан Предсједништва, истичу из Савеза општина и градова.

Додају, то што опозиција незадовољна изборним резултатима подрива мир у Српској – неће довести до неслоге српског народа. Зато ће се сутрашњим митингом показати јединство.

– Ово је скуп који окупља све Србе, који ће послати јасну поруку, која каже – избори су завршени, изборни побједници се знају. Идемо даље да радимо, да функционишемо. Немојте користити институције БиХ против изборне воље грађана – каже Љубиша Ћосић, предсједник Савеза.

– Република Српска се пита и на сутрашњем митингу тражићемо да се поштује слободна и демократска воља грађана изражена на изборима 2. октобра – рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић и додао да ће грађани показати спремност да бране Српску.

Са југа Српске изричити – митинг у Бањалуци потврдиће изборну вољу грађана Републике Српске.

– Значај овога скупа је да се потврди изборна воља грађана Републике Српске, који су на овим изборима искористили своје демократско, грађанско право. Грађани су били јасни и кога желе за предсједника Републике Српске и ко ће најбоље бранити интерсе Републике Српске – истиче доктор Љубица Миљановић.

И Семберија јединствена. Страним мешетарима поручују – изборну вољу нећете нам прекрајати.

Митинг за слободну и демократску вољу грађана биће одржан сутра у Бањалуци, с почетком у 18.00 часова.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар