РС и матица

Нешић: Направимо музеј страдања сарајевских Срба – нашег највећег стратишта од Другог свјетског рата

„ДЕНИС ЗВИЗДИЋ ЈЕСТЕ ИЗАШАО ИЗ СДА, АЛИ СДА НИЈЕ ИЗАШЛА ИЗ ЗВИЗДИЋА“
  • Коментришући иницијативу предсједавајућег ПД Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића да се изгради такозвани музеј опсаде и одбране Сарајева, лидер ДНС рекао да би требало пола територије тог града за музеј с мрачним собама посвећеним злочинима Мушана Топаловића Цаце, Рамиза Делалића Ћеле, Рамиза Бајрамовића Ћеле, Јуке Празине и осталих сарајевских злочинаца, као и злочинима у Добровољачкој, на Казанима, у логорима „Силос“, „Виктор Бубањ“, „Храсница“ и осталим стратиштима за Србе
  • „Под опсадом су биле српске општине Илиџа, Хаџићи, Вогошћа и Илијаш. Једну собу Звиздић би у свом музеју требао да планира и за српску дјецу убијену у тим општинама, гранатама које су свакодневно падале са Игмана. Посебно не смијемо заборавити деветогодишњу дјевојчицу Марјану Драгичевић коју су силовали и убили муџахедини у саставу такозване Армије БиХ“

НЕНАД Нешић, предсједник ДНС, позвао је Владу Републике Српске, град Источно Сарајево и општине у његовом саставу да заједнички направе музеј страдања и прогона сарајевских Срба, који ће свједочити о томе да је из једног града избрисано 150.000 Срба и да је Сарајево постало највеће стратиште Срба након Другог свјетског рата.

Нешић је поручио да је за овај музеј спреман донирати своју годишњу плату.

Коментришући иницијативу предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића да се у Сарајеву изгради такозвани музеј опсаде и одбране Сарајева, лидер ДНС-а је рекао да би требало пола територије овог града за музеј с мрачним собама посвећеним злочинима Мушана Топаловића Цаце, Рамиза Делалића Ћеле, Рамиза Бајрамовића Ћеле, Јуке Празине и осталих сарајевских злочинаца, као и злочинима у Добровољачкој, на Казанима, у логорима „Силос“, „Виктор Бубањ“, „Храсница“ и осталим стратиштима за Србе.

– Денис Звиздић је изашао из СДА, али СДА није изшла из њега. Изгледа да је у њему много јачи Денис Звиздић с прошлошћу СДА од Дениса Звиздића с будућношћу у странци Народ и правда – нагласио је Нешић.

Ненад Нешић

Он је додао да би Звиздић требао планирати и 150.000 метара квадратних за изложбу о голготи 150.000 протјераних сарајевских Срба и њиховим тешким судбинама, саопштено је из ДНС-а.

Нешић је напоменуо да је један од тих Срба и он, који је тада имао 13 година, чији су преци вијековима живјели у Сарајеву, а којег Звиздић данас проглашава агресором.

– А ако говоримо о опсади, под опсадом су биле српске општине Илиџа, Хаџићи, Вогошћа и Илијаш. Једну собу Звиздић би требао планирати и за српску дјецу убијену у тим општинама, гранатама које су свакодневно падале са Игмана. Посебно не смијемо заборавити деветогодишњу дјевојчицу Марјану Драгичевић коју су силовали и убили муџахедини у саставу такозване Армије БиХ – нагласио је Нешић.

Он је оцијенио да умјесто будућности и дијалога, СДА у Звиздићу нуди фалсфикате и сије мржњу.

– Због људи попут Звиздића, данас у Сарајеву физички нападају дјецу која дођу као туристи. Због људи попут Звиздића, Сарајево неће ни имати туриста, али неће имати ни домаћег становништва јер ће из лонца мржње и зла сви побјећи у уређене државе у којима им политичари нуде посао, а не злу крв – закључио је лидер ДНС-а.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар