Главно РС и матица

„Новости“: Турска у БиХ купује наоружање за војску Косова*

ПАПИРОЛОШКИ ЗАМАСКИРАНУ ОПЕРАЦИЈУ `ПРОВАЛИЛЕ` СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ СРБИЈЕ
  • У средишту посла списак од готово 30 типова наоружања – митраљеза и тешких митраљеза, ручних ракетних бацача, аутоматских пушака, противтенковских мина, шатора и друге војне опреме

ТУРСКИ трговци наоружањем, заједно са Министарством одбране БиХ и локалним посредницима, посљедњих недјеља у Сарајеву интензивно уговарају детаље набавке веће количине оружја, муниције и убојних средстава намијењених косовским безбједносним снагама, пишу београдске “Вечерње новости”.

Лист наводи да је овај подухват папиролошки вјешто маскиран како би прошао незапажено у јавности.

Према оперативним сазнањима српских обавјештајаца, као формални купац у свим документима наводи се Турска, иако су крајњи корисници наоружања јединице на Косову и Метохији.

„Новости“ пишу да је у средишту посла списак од готово 30 типова наоружања – митраљеза и тешких митраљеза, ручних ракетних бацача, аутоматских пушака, противтенковских мина, шатора и друге војне опреме.

Према стандардима изузетно модерне и моћне турске армије, овај арсенал је застарио, што је српским службама безбједности и дало јасан сигнал да би крајњи корисник могао да буде прикривен.

Оперативним радом дошло се до детаља разрађеног плана тихог опремања јединица којима командује влада у Приштини. Реч је о махом старијим типовима наоружања различитих произвођача, а овај арсенал занимљив је непризнатим војскама у повоју, терористичким групама и паравојним формацијама”, наводи лист.

Доминирају ручни ракетни бацачи, противоклопна средства, минобацачи, митраљези и тешки митраљези, махом совјетске и америчке производње.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар