РС и матица

Одлична здружена тактичка вјежба Војске и МУП Србије са бојевим гађањем „Северац 2022“

УЧЕСТВОВАЛО ПРЕКО 2.500 ВОЈНИКА И ПОЛИЦАЈАЦА И ОКО 100 СРЕДСТАВА БОРБЕНЕ ТЕХНИКЕ
  • На полигону Пасуљанске ливаде приказано дејство ојачане тактичке групе у извођењу операција, као и садејство и сарадња различитих састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и специјалних снага Војске Србије и полиције
  • Били ангажовани хеликоптери Ми-35, Ми-17 и Х-145, артиљеријско-ракетни систем ПВО „Панцир С1“, борбена оклопна возила „Лазар 3“ и „Милош“, затим тенкови М-84, борбена возила пјешадије М-80А, оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС, војно-полицијска борбена возила ВПБ М86

НA полигону Пасуљанске ливаде данас је одржана Здружена тактичка вјежба са бојевим гађањем „Северац 2022″ снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, којој је присуствовао предсjедник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.

Вежби су присуствовали и министар одбране Србије Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

– Изванредна координација, припремљеност и обученост наших снага безбедности. Честитам и велико хвала за труд, храброст и љубав према отаџбини. Живела Србија! – написао је Вучић на свом Инстаграм налогу по завршетку вјежбе.

– Здружена тактичка вежба представља завршни део интензивних вежбовних активности које су изведене током ове недеље на Пасуљанским ливадама и на којима је учествовало више од 2.500 припадника Војске Србије и МУП-а и око 100 средстава борбене технике – саопштило је Министарство одбране.

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дијела јединица Војске Србије и МУП-а.

На вјежби је приказано дејство ојачане тактичке групе у извођењу операција, као и садејство и сарадња различитих састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и специјалних снага Војске Србије и полиције ангажованих на истом задатку, док су били ангажовани хеликоптери Ми-35, Ми-17 и Х-145, артиљеријско-ракетни систем ПВО „Панцир С1“, борбена оклопна возила „Лазар 3“ и „Милош“, затим тенкови М-84, борбена возила пјешадије М-80А, оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС, војно-полицијска борбена возила ВПБ М86.

Борбене могућности представили су и самоходне хаубице 155мм „Нора Б-52“ и 122мм „Гвоздика“, артиљеријско ракетни системи „ПАСАРС“, као и беспилотне летјелице.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар