РС и матица

Орбан: Мађарска припада Мађарима, Република Српска припада Србима – то EУ треба да зна

РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА МАЂАРСКЕ ВЛАДЕ НА ОТВАРАЊУ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА У БАЊАЛУЦИ
  • Виктор ОРБАН: Зашто су овдје највиши званичници Српске и Мађарске? Зато што вјерујемо у будућност Републике Српске и БиХ. Имамо добро мишљење о овом дијелу свијета. Историја није почела јуче. У шали увијек кажем да волим да идем на Запад и да зато долазим у Бањалуку
  • „Мађарска још 2010. године имала 3,5 милиона запослених. За 14 година смо запослили још милион људи. Ако ту динамику пројектујемо на Републику Српску, онда можете видјети с каквим капацитетима располажете. Зато и јесмо ту“

МАЂАРСКА и Република Српска ће ускоро бити потпуно повезани ауто-путевима, рекао је премијер Мађарске Виктор Орбан на Економског форуму у Бањалуци.

– Овакав догађај још није био. Постављамо питање зашто су овдје највиши званичници Српске и Мађарске? Зато што вјерујемо у будућност Републике Српске и БиХ. Имамо добро мишљење о овом дијелу свијета. Историја није почела јуче. У шали увијек кажем, „Ја волим да идем на Запад, и зато долазим у Бањалуку“ – истакао је Орбан.

Навео је да некада „не треба гледати статистику, већ вјеровати својим очима“.

– Ако вјерујемо да ће политика бити способна да стабилизује овај регион, а ја вјерујем да хоће, онда ће овдје бити стабилно економско окружење на које може да се рачуна – поручио је Орбан.

Подсјетио је да је Мађарска још 2010. године имала 3,5 милиона запослених.

– За 14 година смо запослили још милион људи. Ако ту динамику пројектујемо на Републику Српску, онда можете видјети с каквим капацитетима располажете. Зато и јесмо ту – рекао је Орбан.

Истакао је да је Мађарска врло поносна на своју културу.

– Мађарска припада Мађарима. Тако и Срби размишљају. Република Српска припада Србима. И то треба да зна ЕУ – навео је Орбан.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар