РС и матица

Орлић: Напад на децу је посебан ниво мржње, која је тамо – патолошка

НАГЛАСИО ДА НЕМА ВЕЛИКЕ РАЗЛИКЕ ИЗМЕЂУ НАПАДА НА ИЛИЏИ И НАПАДА НА СРПСКЕ ДЈЕЧАКЕ НА КиМ
  • Предсједник Скупштине Србије Владимир ОРЛИЋ: Сви знају да тако нешто у Београду и Србији не би могло да се деси, иако у Београд и Србију свакодневно долази много људи из региона, јер је Србија и даље центар овог дијела Европе, израсла у лидера Балкана

ПРЕДСЈЕДНИК Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је да су напад на родитеље младих фудбалера из Србије и скандирање „Убиј Србина“ у Сарајеву ужасне сцене и посебан ниво патолошке мржње.

– Можда је најпоразније у цијелој причи што сте видјели што је то напад на дјецу. Нису се међусобно обрачунавали одрасли људи, али напад на дјецу је посебан ниво мржње, која је, види се по свему, тамо патолошка – рекао је Орлић.

Орлић је рекао да су они некоме криви само зато што су дошли из Србије да учествују на фудбалском турниру.

Он је додао да сви знају да тако нешто у Београду и Србији не би могло да се деси, иако у Београд и Србију свакодневно долази много људи из региона, јер је Србија и даље центар овог дијела Европе, израсла у лидера Балкана.

Орлић је рекао да нема посебне разлике у тој мржњи у односи на недавни напад на српске дјечаке на Косову и Метохији за Бадње вече, када су пуцали на дјецу зато што су Срби.

– Онда разумијете да та нека врста мржње још постоји у људима и да је неопходно сваког дана радити на томе да људи размишљају на други начин – рекао је Орлић за ТВ Прва.

Он је навео да је драгоцјено, не само за односе међу државама региона и различитим нацијама, понашати се озбиљно и одговорно и покушавати релаксирати те односе, а један од начина је и иницијатива „Отворени Балкан“, потекла из Србије.

– Када би то сви хтјели да разумију на прави начин, а неће. Само неки пропали политичари у Сарајеву, а има их и на другим мјестима, не могу да поднесу да ово нису деведесете када су они били важни и говорили да је Србија дежурни кривац – додао је Орлић.

Он је истакао да је добар одговор на то да се ради и гледа у будућност због дјеце.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа, када је јуче нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба „Звездара“ из Београда који учествују на међународном турниру.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар