РС и матица

Патријарх у Храму Светог Саве благословио Додика и Вучића пред његов пут у Њујорк

НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ МОЛИТВИ БИЛИ У Н. СТЕВАНДИЋ, Р. ВИШКОВИЋ, Н. НЕШИЋ И ДРУГИ ЗВАНИЧНИЦИ СРБИЈЕ И СРПСКЕ
  • Патријарх ПОРФИРИЈЕ: Сабрали смо се да се помолимо пред Ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоца геноцида. Налазимо се у искушењу пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови
  • Александар ВУЧИЋ: Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња… Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик присуствовао је јутрос са предсједником Србије Александром Вучићем молитви у Храму Светог Саве пред Вучићев полазак у Њујорк, гдје ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпска резолуција о Сребреници.

Заједно са њима молитви су присуствовали и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, као и други званичници Србије, Српске и представници Срба из региона.

Молитву је предводио Његова светост патријарх српски Порфирије.

Патријарх је благословио Вучића и Додика и пожелио Вучићу срећу и да има довољно снаге за тешке дане који предстоје.

Патријарх Порфирије поручио је да ће српски народ снажно подићи глас против историјског ревизионизма.

– Сабрали смо се да се помолимо пред Ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоца геноцида. Налазимо се у искушењу пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови – поручио је патријарх у бесједи.

Вучић је рекао да је од патријарха Порфирија затражио благослов пред пут и да иде у Њујорк да се бори за будућност Србије.

– Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња. Много је лажи, али је истина једна и вечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живела Србија! – написао је Вучић на Инстаграму.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар