РС и матица

Перишић: Сарајево и Запад би да Српску узимањем непокретне имовине лише – територије

УСТАВНИ СУД БиХ РАНИЈЕ БИО СРЕДСТВО ЗА ДИСЦИПЛИНОВАЊЕ СРПСКЕ, А САДА - АЛАТ ЗА ЊЕНО УКИДАЊЕ
  • Др Срђан ПЕРИШИЋ: Дејтонским споразумом Републици Српској је призната аутономност и територијалност. Запад је након три деценије одлучио да те елементе суверености Србима у БиХ треба одузети. Због тога је Уставни суд БиХ постао средство којим Запад, уз помоћ бошњачке политике, треба да унитаризује БиХ

ПРОФЕСОР геополитике Срђан Перишић сматра да је Уставни суд БиХ постао средство којим Запад, уз помоћ бошњачке политике, треба да унитаризује БиХ.

Перишић је рекао Срни да је Запад 29 година након Дејтона схватио да није успио да унитаризује БиХ, да Република Српска и даље постоји и због тога су одлучили да „изврше удар на Српску тако што ће јој на вјешт начин одузети имовину, у суштини територију“.

Према његовим ријечима, за ту операцију Запад је одредио Уставни суд БиХ.

– Наиме, Дејтонским споразумом Републици Српској је призната аутономност и територијалност. Запад је након три деценије одлучио да те елементе суверености треба одузети Србима у БиХ. Због тога је Уставни суд БиХ постао средство којим Запад, уз помоћ бошњачке политике, треба да унитаризује БиХ – рекао је Перишић.

Он је истакао да се због тога чврсто држе и страних судија, као и најновије „одлуке“ да постојеће судије могу да врше дужност и послије истека мандата до избора нових судија.

– Према томе, ако је Уставни суд БиХ у ранијем периоду био средство дисциплиновања Српске, сада је одређен да изврши удар на само постојање Републике Српске – указао је Перишић.

Уставни суд БиХ оцијенио је у петак да „Република Српска нема уставну надлежност за регулисање питања непокретне државне имовине“ и да је регулисање тог питања „у искључивој надлежности БиХ“.

Такође је донесена одлука о промијени правила Уставног суда којим се продужује мандат судија док новоизабрани не преузме дужност.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар