РС и матица

Петковић: Да ли је Приштина 11-годишњим блокирањем ЗСО заслужила придружено чланство у ПС НАТО?

НА ГЛАСАЊУ У СОФИЈИ ПРЕДСТАВНИЦИ 14 ЗЕМАЉА НАТО БИЛИ УЗДРЖАВНИ, А ПРОТИВ - САМО МАЂАРСКА
  • Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар ПЕТКОВИЋ: Какве су то санкције Запада током којих такозвано Косово добија визну либерализацију, учествује на свим међународним скуповима и напредује ка одређеним међународним организацијама?
  • „Или је статусом придруженог члана у Парламентарној скупштини НАТО Приштина награђена за упуцавање Срећка Софронијевића, Драгише Гаљка, браће Стефана и Милоша Стојановића?“

ПAРЛАМЕНТАРНА скупштина НАТО-а данас је, засједајући у Софији, позитивно гласала о унапређењу статуса самопроглашеног Косова од посматрача до придруженог члана те организације.

Током гласања уздржано је било 14 чланица, једино је Мађарска била против.

Реагујући на одлуку Парламентарне скупштине НАТО, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић је упитао какве су то санкције Запада током којих такозвано Косово добија визну либерализацију, учествује на свим међународним скуповима и напредује ка одређеним међународним организацијама?

– Да ли је унапређеним статусом придруженог члана у Парламентарној скупштини НАТО, Приштина награђена за упуцавање Срећка Софронијевића, Драгише Гаљка, браће Стефана и Милоша Стојановића? – питао је Петковић.

Он је чланице НАТО које су гласале за придруживање Приштине парламентарној скупштини те организације упитао и да ли је Приштина овај статус заслужила због годишњице насилног упада и преузимања општина на сјеверу, које држе противно вољи већински српског народа који даноноћно малтретирају и обесправљују или можда тај статус заслужују тиме што 12 мјесеци забрањују улазак српске робе на Косово и Метохију?

– Да ли је одбијање Приштине да више од 11 година не формира ЗСО заправо заслуга за статус придруженог члана у Парламентарној скупштини НАТО? – пита такође Петковић.

Он је у саопштењу навео да је Београд добро разумио овакве поруке Запада, јер је јасно као дан да терор премијера тзв. Косова Аљбина Куртија наилази на отворену подршку моћних сила које су спремне да зажмуре на сва непочинства режима у Приштини уколико то одговара њиховим геополитичким циљевима.

– Као што смо на делу видели да никакве гаранције ни ЕУ ни НАТО не важе када су Срби у питању, тако сведочимо још једном суноврату вредности зарад нечијих геополитичких интереса на простору Западног Балкана. Сведоци смо како многи, нарочито у последње време, врше снажан притисак на Србију и српски народ, јер јасно је да је јака Србија на челу са Александром Вучићем трн у оку бројним западним моћницима – навео је Петковић.

Према његовим ријечима, претрпио је српски народ много у својој историји, али никада није дозволио да му продају рог за свијећу, па неће ни сада.

– Прозрели смо итекако ове игре Куртија и Запада и сигурно нећемо насести на њих. Наше је да чувамо мир и српски народ на Косову и Метохији и то ћемо наставити да чинимо колико год околности биле тешке – поручио је Петковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар