Вијести РС и матица

Подгорица тражи тражи „став Србије“ поводом прибјежишта Бранке Милић у згради амбасаде

ЗОРАН ЈАНКОВИЋ „НА ТЕПИХ“ ПОЗВАО АМБАСАДОРА СРБИЈЕ ЗОРАНА БИНГУЛЦА

ЦРНОГОРСКО Министарство спољних послова затражило је званичан став Србије поводом задржавања, како се наводи, оптужене Бранке Милић у случају покушаја терористичког напада на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године у Амбасади те земље у Подгорици, иако јој је одлуком надлежног суда одређен притвор.

Државни секретар у Министарству спољних послова амбасадор Зоран Јанковић тим поводом је позвао амбасадора Србије Зорана Бингулца на консултације и саопштио му да би свако дјеловање које утиче на судски поступак, значило кршење принципа међународног права, као и дипломатске праксе између држава које имају уређене дипломатске односе, те је затражио што бржи одговор српске стране, пренео је портал ЦдМ.

Казао је и да ће Министарство спољних послова Црне Горе и други надлежни органи предузети даље мјере и радње, у складу са међународним стандардима, правним поретком Црне Горе и дипломатском и правном праксом у оваквим случајевима.

Бингулац је раније потврдио да се Милић налази у просторијама Амбасаде Србије и да су одмах по њеном доласку обавијештени надлежни органи те државе.

Нагласио је да је српска страна упозната са правном процедуром и обавезама које је неопходно испоштовати у поменутом случају, те да се наредних дана може очекивати званичан став и реакција Србије, јавља Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар