РС и матица

Поповић: Режим над Србима у Црној Гори спроводи идентитетски геноцид

НЕ МОЖЕ БИТИ ДОБРИХ ОДНОСА ДОК ПОДГОРИЦА НЕ ПОЧНЕ ДА ПОШТУЈЕ ПРАВА СРБА И СПЦ
  • Ћирилица се укида у Црној Гори, а српски писци бришу из ученичких читанки. Они који се изјашњавају као Срби су дискриминисани по свим основама и не могу да добију запослење у државној служби. Српска црква је прогоњена, њени свештеници се протерују, црквена земља се узурпира

НАД Србима у Црној Гори владајући режим упорно и систематски спроводи идентитетски геноцид.

Зато најснажније подржавам изјаву патријарха СПЦ, његове светости, господина Иринеја, који је оценио да је положај српског народа у Црној Гори исти као у време фашистичке Независне државе Хрватске (НДХ).

Ћирилица се укида у Црној Гори, а српски писци бришу из ученичких читанки. Они који се изјашњавају као Срби су дискриминисани по свим основама и не могу да добију запослење у државној служби. Српска црква је прогоњена, њени свештеници се протерују, црквена земља се узурпира. Све чешће је угрожена физичка безбедност грађана Црне Горе који се изјашњавају као припадници српског народа.

Циљ власти у Црној Гори је затирање српског имена и Српске православне цркве.

Србија мора снажно да подржи српски  народ у Црној Гори и да проблем угњетавања нашег народа изнесе пред међународне институције и светску јавност.

Није могуће одржавати добре односе са садашњим црногорским режимом док не почну да се поштују права српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори.

Влада Републике Србије треба да издвоји додатна средства за заштититу српског писма, традиције, културних и образовних установа у Црној Гори како би се спречио идентитетски геноцид над српским народом на овој територији.

(изјава министра у Влади Србије за иновације и предсједника Српске народне партије Ненада Поповића)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар