РС и матица

Поповић: Русија ће подржати рjешење за КиМ само у оквирима резолуције 1244 и Устава Србије

У МАНАСТИРУ БАЊСКА: МОСКВА НИКАД НЕЋЕ ПРИХВАТИТИ ДА КОСОВА УДЕ НЕЗАВИСНО НИТИ У УН

РУСИЈА никада неће прихватити да Косово буде независна држава нити да постане члан УН. Русија ће подржати сваки компромис по питању Косова који одговара Србији, а који буде постигнут у оквиру Резолуције 1244 и Устава Републике Србије“, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је, током посјете манастиру Бањска, указао да Русија чврсто поштује Резолуцију 1244 и Устав Републике Србије.

Русија ће подржати решење за Косово које је у оквиру Резолуције 1244 и Устава Републике Србије јер једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце“, рекао је Поповић.

Он је истакао да српски народ може безусловно да рачуна на подршку Русије.

Јуче сам се вратио из Москве, где сам имао састанке са представницима руске владе и руководиоцима Јединствене Русије. Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију“, нагласио је Поповић и додао да ће у наредном периоду са руским партнерима разговарати о економској помоћи српским заједницама на Косову.

Министар Поповић се данас налази у посјети Косовској Митровици гдје ће привредницима са Косова бити представљени програми подршке за развој иновација и предузетништва које спроводи Влада Републике Србије.

(саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар