РС и матица

Порфирије: Невина крв која је пала 1999. залог је залог наше наде и семе спаса

ПРОКУПЉЕ: ПАТРИЈАРХ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 25. ГОДИШЊИЦЕ АГРЕСИЈЕ НАТО ПАКТА
  • Наш оријентир и мерило су свети мученици који су остали досљедни себи и вредносном систему који нема алтернативу

НИКАДА ултиматум није поколебао мој народ, рекао је патријарх Порфирије, на обиљежавању 25. годишњице НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, која се одржава у Прокупљу.

– Зар и мала Милица Ракић и Топличанин Бобан Недељковић и осталих 11 војника пострадалих у касарни у Куршумлији, и сви страдали нису стајали на истој страни – страни невине жртве? Невина крв која је тад пала широм земље, постала је залог наше наде и семе спаса. Наш оријентир и мерило су свети мученици који су остали досљедни себи и вредносном систему који нема алтернативу – истакао је патријарх Порфирије.

Порфирије наглашава да и поред чињенице да смо изгубили најмилије, наше повјерење у Бога чини да главни осјећај који нас обузима није неутјешна жалост и ненадокнадиви губитак него најдубље сазнање и увјерење да смо имали, имамо, и имаћемо најдостојније међу нама.

– Они ни за шта нису хтели и неће да замјене своју жртву за егзекуторске привилегије. Памтимо прошлост, живимо садашњост која нам је дата и одлучно гледамо и идемо у будућност – рекао је патријарх.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар